Общество

Лайънс клубовете дариха на МБАЛ Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Дамски Лайънс клуб Пазарджик – Тракия и мъжки Лайънс клуб Пазарджик направиха дарение за МБАЛ-Пазарджик. Представители на двата клуба днес се срещнаха с изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов, за да предоставят дарението от 10 защитни комплекта, включващи предпазни гащеризони, шлемове, маски и ръкавици. Защитните гащеризони, които са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, са произведени от фирма МАК АД, Габрово. Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска. Те са произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово.

Желанието на дарителите е 5 от защитните комплекти да бъдат дадени на Центъра за Спешна медицинска помощ в Пазарджик. Останалите 5 бяха предоставени от д-р Темнилов на медиците от Отделението по анестезиология и интензивно лечение. Работещите там заслужават да им осигурим и допълнителни защитни костюми. Те не спират да работят и да оказват необходимата помощ на пациенти въпреки тежката ситуация в отделението.

Той благодари на дарителите за оказаната помощ и им пожела да продължават благородната си дейност.

Дарителите изразиха своята подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца в борбата с коварната болест COVID-19.
“Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега“, заявиха представителите на двата клуба.

Коментари