Общество

Къщи и улици под вода в Бургаско, има жертва

Засегнати са кварталите Горно и Долно Езерово, "Меден рудник", както и някои села в бургаската община и съседната Каменово

Усилените валежи във и около Бургас доведоха до наводнени улици, къщи и човешка жертва. Бедствено положение беше обявено в бургаската община Камено, а частично бедствено положение има в самия Бургас, където заседава кризисен щаб.

 

Мъж се е удавил в близкото с. Полски извор, а в с. Черни връх една жена е в неизвестност, съобщи bTV

Работи се по евакуацията на хора от засегнатите населени места, но придвижването на пожарната техника е много трудно заради силната приливна вълна. 

В областния град вали от полунощ, а към момента наводнени улици и къщи има в кварталите Долно и Горно Езерово, както и в селата Равнец и Братово.

Залети са и улици в комплекса „Меден рудник”, а под вода е и манастира „Св. Богородица”, който се намира в покрайнините му.

Далеч по тежка е обстановката в Камено, където освен Полски извор и Черни връх, потопени сгради и пътища има в Ливада и Тръстиково. 

От Агенция „Пътна инфраструктура” пък съобщават за наводнени пътища в региона, а по-рано през нощта движението в близка част от магистрала "Тракия" е било затруднено заради свлачище. 

По-късно частично бедствено положение заради валежите беше обявено също в общините Созопол и Карнобат. 

В Бургас заради валежите вече е в сила червен код.

От понеделник насам дъждовете постепенно обхванаха цялата страна. Очаква се днес те да намалеят от запад и до утре да спрат изцяло, преди да се завърнат през уикенда./vesti.bg/

Сн. интернет

Коментари