Спорт

Куп успехи за възпитаниците на Спортното училище

Написано от ПЗИНФО

ДВЕ ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ СПЕЧЕЛИ АНДРЕЙ ГАНЧЕВ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРНИР В ОДРИН

С две шампионски титли в две възрастови категории се окичи джудистът на СК „Кодокан“ Андрей Ганчев. Младият спортист безапелационно отстрани конкурентите си и  при юношите, и при младежи до 21 години в категория до 73 кг. Този невероятен успех джудистът постигна на Международния турнир в Одрин, който се проведе на 15 и 16 ноември. „Битката не беше лесна, тъй като конкуренцията беше оспорвана. Имаше силни състезатели от България, Турция, Гърция и Азърбайджан, но нашият състезател показа воля и дух за победа, както и добра техника.“ Така коментира победата на Андрей треньорът на СК „Кодокан“ Величко Серев.

На Международния турнир в Одрин още двама джудисти на „Кодокан“ се класираха в челните места. Стилян Гушков взе бронзов медал в категроия до 66 кг при юношите старша възраст. Бронз спечели и в още две категории – 66 кг и 73 кг при младежите.

Другият състезател – Христо Димитров, също се представи добре, като се класира трети и взе два бронзови медала в категория до 81 кг при юношите и при младежите.

Тримата състезатели са гордост и за Спортното училище, чиито ученици са те.

В края на годината за джудистите на „Кодокан“ имат поредица от участие в престижни състезания. Христо Вълков и Любомир Станоев заминаха за участие в Европейското първенство за мъже в Германия. Мариян Палев пък ще представя отбора в Азърбайджан. В неделя – 19. ноември, пък стартира турнирът по джудо в Панагюрище.

ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ СПЕЧЕЛИХА САМБИСТИТЕ НА „КОДОКАН“ В ПАНАГЮРИЩЕ

 

С пълен комплект от медали се завърнаха от турнира по самбо „Орчо войвода“ състезателите на СК“Кодокан“. Над 150 участници се включиха в състезанието, което се проведе тази събота в Панагюрище. За поредна година зала „Арена Асарел“ събра най-добрите състезатели по самбо от цялата страна.

Във възрастова група 2007-2008-2009г. Николай Димитров (кат. 46кг.) отстрани всички свои конкуренти и заслужено зае първото място. Денислав Медаров спечели среброто в категория до 53 кг, на второ място се класира и Мартин Геров в категория +88кг. Със бронзови медали от турнира се завърнаха Йоана Алексиева (54кг)  и Иван Иванов (+88кг).

В другата възрастова група – 2005-2006-2007г. Любомир Грозданов (кат. 88кг ) и Виктор Димитров (кат. 71кг) също спечелиха бронзовите медали.

Турнирът се организира от ск „Бойни спортове“ – Панагюрище, по проект на Министерство на младежта и спорта.

 

ПОРЕДНИ УСПЕХИ НА ДЖУДИСТИТЕ НА СК“КОДОКАН“

 

Открит турнир по джудо за деца събра през почивните дни състезатели от цялата страна в Панагюрище. Турнирът се организира за поредна година от Спортен клуб „Панагюрище“ с партньорството на Българската федерация по джудо и община Панагюрище.

Пазарджик бе представен от състезателите на СК“Кодокан“, които в различните възрастови групи се представиха отлично и донесоха на отбора пълен набор от медали.

Ето и класирането:

Във възрастова група юноши младша възраст /2009-2010 г./:

Първо място и златни медали завоюваха Николай Димитров в кат. до 46 кг  и Димитър Баймаков в кат. до 73 кг.

Втори в класирането в категория до 55 кг. стана Мариян Куртаков, а в категория до 73кг среброто отиде при Цветомир Вълков.

Ивайло Чочев в категория до 50 кг, Йоан Пенков в категория до 66 кг и Виктор Пепелов в категория +73 кг се класираха на трето място.

При девойките младша възраст състезателките на „Кодокан“ завоюваха един златен медал – на Йоана Алексиева в категория до 57 кг и един бронзов – на Николета Маврова в кат. до 48 кг.

Младите надежди на СК „Кодокан“, които са ученици в Спортното училище, показаха борбен дух и в това състезание и дават заявка за още по-големи бъдещи спортни постижения.

 

 

Коментари