Култура Общество

Куп звезди идват за благотворителен бал във Велинград

Велинград

Във Велинград утре/18 март/ ще се проведе благотворителен бал под надслов “У дома”. Домакин на бала е БЛЦ “Камена”. Всеки, който отиде ще направи дарение от 20 лв. за прословутата Музикална школа на Иван и Йорданка Казалиеви.

Средствата са необходими за отбелязвнатео на 20-годишния юбилей на Детско-Юношеска Вокално-Инструментална Школа “Звънче”, чиито ръководители са музиканлата фамилия. По този повод ще бъде издаден юбилеен диск, с авторски песни, изпълнени от възпитаниците на музикалната школа, написани от известни  български композитори и текстописци. Тиражът на диска ще бъде 1000 бр. Част от тях ще бъдат дарени на детски градини и училища, а останалата част ще бъде разпространена в търговската мрежа. Сумата, необходима за издаване на диска е 12 хил лв. „Във връзка с набирането на средства се плануват подобни мероприятия, за да запознаем обществеността с инициативата, както и финансово да бъде подпомогната  идеята. Инициативата е единствена по рода си за града, която ще остави следа за бъдещи поколения и ще послужи като културен афиш на Велинград!“, уверяват организаторите на бала.

Всеки, който желае да присъства може да потвърди на телефон: 089 470 9086- г-жа София Нанова, а заплащането на куверта ще бъде на място. Официални гости на събитието ще бъдат: Панайот Панайотов, Искра Радева, Ати Молова-финалист от “Гласът на България” и бивш възпитаник на сем.Казалиеви. Почетен гост ще бъде и композитора Хайгашод Агасян със съпругата му -Мари Агасян.

Коментари