Култура Общество

Култура Пз два дни ще е в Паталеница, вижте какво предстои

Написано от ПЗИНФО
От утре започват уъркшопите по проект Култура Пз.
Първите занимания ще бъдат събота и неделя в Паталеница с тема „Опазване и разпространение на културно наследство със средствата на фотографията“. Лектор ще бъде Никола Колев.  Организиратор е  Vi Art Foundation / Фондация Ви Арт Foundation / Следващите два уъркшопа ще са съответно на 25 и 26 ноември и през декември в Пазарджик и Паталеница.
Първият от тях ще е на тема „Природата като културна ценност – през погледа на визуалните изкуства“ с лектор Александър Иванов
„Литературните ценности в културното наследство – „Пролетта на един град““ пък ще е темата на работилницата с лектор Диляна Матакиева
Организаторите споделят, че все още има няколко свободни места. Ако си на 15 – 29 години, регистрирай се тук: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf8ldqc5gTnIMe6f4…/viewform

Проектът Култура Пз се реализира по Договор № 25-00-23/12.07.2023 г. към Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10 а от закона за хазарта за 2023 година.

Основната му цел е стимулиране на инициативността, самоорганизирането, младежкото творчество и изявата на младите хора. Проектът ще осигури подкрепяща среда, както и условия за насърчаване на интереса им към културата и изкуството.

Проектът „Култура Пз“ ще се реализира в Пазарджик и Паталеница и има за цел да обхване 30 участници, които пряко ще вземат участие в дейностите и достигнати минимум 200 млади хора между 15 и 29 години.

Неговата продължителност е до февруари 2024 г., а на страницата на фондацията във Фейсбук и нейният сайт своевременно ще бъдат публикувани подробности кога ще се проведат предвидените събития, както и по какъв начин младите хора от Пазарджик могат да заявят желание за участие.

https://viartfoundation.com/

https://www.facebook.com/ViArtFoundation/

Коментари