Любопитно

Кулинарни изкушения във Велинград

Написано от ПЗИНФО

Ивайло Дюлгеров се присъединява към екипа от опитни специалисти на Балнео Хотел Свети Спас 5* Велинград в началото на септември 2019 г. в ролята си на главен готвач на основния ресторант и всички останали заведения за хранене в хотела. Шеф Иво, родом от Варна, завършва гимназия Гео Милев, след което заминава за Амстердам и през 2002 г. завършва Hotel School the Hauge – Amsterdam.

Професионалната си кариера започва във Варна през 2003 г. като асистент на френския гастроном Джордж Лагарт, известен още с Мишлен ресторантите си във Франция. „Щастлив съм, че имах възможност да работя точно с шеф Лагарт“ – казва Ивайло. „Франция е страна известна с  иновации в кулинарията… няма втори като французите.“ – допълва шеф Иво.

През 2004 г. шеф Дюлгеров започва работа по кораби, като на Royal Caribbean работи редом със световно известния шеф на кулинарията и технолог на този круиз – Джейми Оливър. Паралелно с това главният готвач на хотел Свети Спас консултира и много заведения в София, Варна и Пловдив. Изготвял е менюта на най-добрата детска градина в България за здравословно хранене – ВИП Бебе – където децата консумират точните калории за възрастта си, използвайки изцяло здравословни продукти от подбрани производители. Не на последно място шеф Иво е организирал и вечери по протокол на известни личности като Георги Първанов, Бойко Борисов, Ахмет Доган и много други.

„Удоволствие беше да работя и с неповторимата техноложка по здравословно хранене – Здравка Максурова“ – казва Иво, „изготвяйки менюта за нейните клиенти както в България, така и в Маями“.

Днес шеф Ивайло Дюлгеров представя новото меню на Балнео хотел Свети Спас 5*, основата на което е автентичната българска кухня, съчетано със сегменти от Френска, Италианска и Сицилианска кухня. Не пропускайте основни ястия като свински, агнешки или Родопски сач, типични за региона и горящия пилешки или свински шиш, които ще Ви пленят не само с вкуса си, но и презентацията. Новите пици също са с подбрано италианско брашно по неаполитанска рецепта, а тирамисуто е ненадминато, домашно приготвено с натурални продукти, овкусено с марсала кремово.

Коментари