Институции

Крум Зарков влезе в пазарджишкия затвор

Написано от ПЗИНФО

Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира килиите в зоните за повишена сигурност в затвора в Пазарджик.

„Сигурността на гражданите често зависи от случващото се в местата за лишаване от свобода. България е страна с висока степен на рецидив, затова са важни както работата със затворниците, така и условията, при които те излежават присъдите си, така че след като излязат оттук да не вършат нови престъпления“, каза Зарков по време на обиколката си.

Тя е част от проверките на място, които правосъдният министър предприема от началото на мандата си, като целта е да се запознае с условията, при които търпят присъди затворниците и обвиняемите лица, както и условията на труд на надзорно-охранителния състав.

Министър Зарков посети Обучителния център, в който през тази учебна година ще бъдат ангажирани 28 затворници в образователния процес. Преди година, със средства по НФМ, производственият цех в двора на затвора се превърна в модерно училище с осем класни стаи, физкултурен салон, компютърен кабинет. Центърът дава възможност и за преквалификация на служители от затворническата администрация. Министър Зарков разгледа още наскоро ремонтираните спални помещения в корпуса на затвора.

 

Коментари