Криминално

Криминално проявен краде парите от продажба на свещи и вади нож в църквата „Света Петка“

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик За по-малко от 24 часа служителите от участъка в пазарджишкия квартал „Изток“ задържаха мъж, извършил грабеж от православен храм, съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Сигнал в участъка е получен от свещеника на църквата „Света Петка“ в Пазарджик. Той съобщил, че неизвестен е откраднал немалка сума пари от храма, заплашил е хора, които се опитали да го задържат и избягал.

В резултат на проведеното разследване „по горещи следи“ и мобилизацията на целия състав на участъка не след дълго е установен и задържан криминално проявеният Г.К.- 35г. от областния град.

Полицаите установили, че мъжът отишъл в църквата по време на сутрешното богослужение. Застанал вътре като смирен богомолец, но непрестанно следял жената, която продавала свещи. Когато тя излязла от помещението и отишла във вътрешността на храма той решил да действа. Проникнал вътре, за секунди успял да грабне сумата от 700 лева събрани от продажбата на свещи и побягнал. На входа пред църквата  мъж се опитал да го спре, но грабителят извадил нож и го заплашил, като така успял да избяга.

Г.К. е криминално проявен, многократно осъждан, включително и с наказания „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа като днес Окръжната прокуратура в Пазарджик ще удължи срока на задържането му със 72 часа.

Работата по случая продължава, води се полицейско производство.

Коментари