Криминално

Криминално проявен гастрольор ограби възрастна жена в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха криминално проявен, извършил грабеж. Престъплението било извършено снощи около 19.30 часа на улица в областния град. 74-годишна жена била нападната от непознат мъж, който успял с физическа сила да отмъкне дамската й чанта. В нея жертвата носела личните си документи, мобилен телефон и сумата от 200 лева. Жената подала сигнал в РУ-Пазарджик, а от там случаят бил поет от служители на сектор „Криминална полиция“.

В резултат на бързата и адекватна реакция малко по-късно бил задържан 54-годишен мъж от село Момино село, община Раковски. Той е с множество криминални регистрации и е осъждан.

Задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик, по случая се води досъдебно производство.

Козарско Двама апаши-гастрольори са задържани от служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера. През нощта на 10 срещу 11 май неизвестни апаши проникнали в кафе-аперитив, намиращ се в брациговското село Козарско. Неканените гости проникнали в обекта, като взломили механизъм на един от прозорците. От там отмъкнали оборотни пари и неустановено количество хранителни продукти. Малко по-късно аналогична кражба била извършена в цех за тестени изделия, собственост на частна фирма в същото село. От обекта липсвали пакетирани колбаси и тестени изделия на стойност от близо 500 лева.

Екипи на РУ-Пещера и участъка в Брацигово извършили оглед на местопроизшествията. Служители на група „Криминална полиция“ започнали усилена работа и скоро попаднали в дирите на извършителите. Оказало се, че това са 21-годишен мъж и негов 16-годишен съучастник, и двамата от Кричим. Извършителите имат криминални регистрации и са известни на органите на реда. Продължават оперативните действия за установяване на тяхната съпричастност и към няколко кражби от паркирани автомобили в селото същата нощ.

По случаите са образувани досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Коментари