Криминално

Криминална хроника

Продължават активните действия на звената от ОДМВР-Пазарджик по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. Вчера екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при областната дирекция са извършили претърсване в къщата на А.З.- 53г. от Пазарджик. Там били открити 76300 къса с цигари от марките “Victory”, “Grazia”’ “Merilin”, Free”, “MM”. В едно от помещенията са намерени и 374 литра високоградусов етилов алкохол в различни разфасовки. Мъжът съхранявал и около два кубически метра немаркирана дървесина от различен вид. Тя била незаконно добита, а А.З. не притежавал никакви документи за нейния произход. Действията на икономическите полицаи не спрели до тук. Съвместно с колегите им от РУ-Септември били проверени три адреса в септемврийското село Карабунар. Така в къщите на тримата собственици се открити общо 54 литра с алкохол без бандерол. Спрямо всички са образувани полицейски производства.

Паралелно с предприетите действия за предотвратяване и разкриване на случаи с нелегална търговия на акцизни стоки за времето от петък до днес са разкрити и множество други престъпления. Служители на полицейското управление в Пещера са иззели незаконно притежавана карабина и 5 боеприпаса за нея от къща в пещерското село Капитан Димитриево. Станало ясно, че притежателят и И.Г.- 39г. не притежавал разрешение за това. Спрямо него е образувано бързо производство.

Двама извършители на серия от кражби са задържани от служители на РУ-Септември. От средата на месец май до момента от територията на септемврийското село Ковачево били извършени кражби от жилища. Апашите успели да проникнат в къщите на трима жители на селото. Предмет на кражби били моторна косачка, тример, водна помпа, преносим компютър. В хода на провежданото разследване било установено, че извършители на посегателствата са жителите на същото село Д.Д.- 26г. и К.С.- 21г. У тях са намерени и откраднатите вещи. При извършване на процесуалните действия се оказало, че Д.Д. е откраднал портфейл с намиращата се в него сума от 90 лева от къща в пазарджишкото село Мокрище. Работата по документиране не престъпната дейност на „дуото” продължава.

Трима побойници са задържали служители от районните управления в Пазарджик и Велинград.В събота вечерта в пазарджишкото село Дебращица възникнал скандал между жителите на селото Т.К.- 54г. и К.К.- 58г. Т.К. нанесъл побой на опонента си, което наложило пострадалият да бъде транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката. В центъра на велинградското село Кръстава станало спречкване между група мъже. Страстите бързо се нажежили, при което М.Б.- 34г. и С.К.- 20г. се сбили с кмета на селото С.У.- 50г. Т тези си действия двамата скандалджии предизвикали възмущението на своите съселяни и на място пристигнал полицейски екип. Побойниците са задържани в ареста, а спрямо тях се води бързо производство за хулиганство.

Бързо производство е образувано срещу двама велинградчани извършили незаконна сеч. В местността „Равна поляна” намираща се в землището на село Цветино била извършена проверка от служители на ДГС „Алабак”. Лесничеите установили, че велинградчаните Л.Г.- 48г. и  Ю.К.- 26г. са повалили 68 дървета от бял бор без да имат разрешение за това. Щетите причинени на горския фонд се изясняват. 

При засилените проверки са установени 4 водачи седнали зад волана след употреба на алкохол и един под въздействието на наркотици. На улица в Стрелча автопатрул при РУ-Панагюрище извършил проверка на И.Р.- 58г. от Пазарджик. При алкотеста дрегерът отчел 2.42 промила концентрация на алкохол. Напълно идентични са и случаите с Н.Д.- 54г. от село Сарая, Б.К.-38г.- от Белово и Г.С.-31г. от село Сестримо. Те управлявали возилата си съответно с 1.42, 2.42 и 1.67 промила. При рутинна проверка на улица „Михаил Такев” в Пещера полицейски автопатрул засякъл П.С.- 26г. от Пловдив. Последвала проверка и тест с „Drug test”, при която станало ясно, че мъжът е под въздействие на наркотични вещества. И петимата са задържани, а срещу тях са образувани полицейски производства.                

            

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик                    

          

 

Коментари