Криминално

Криминална хроника от Велинград, Пещера и Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Велинград. Пешеходка е пострадала при пътен инцидент във Велинград. Екипи на полицейското управление са издирили водачът причинил произшествието, тъй като се е укрил. Сигнал за случилото се бил подаден вчера сутринта. По първоначални данни лек автомобил „Пежо“ при завой на дясно блъснал пресичащата улицата 75-годишна жена от Велинград. Вместо да и окаже помощ и да изчака пристигането на органите на полицията водачът напуснал местопроизшествието. Жената е била транспортирана във велинградска болница с фрактура на левия крак, без опасност за живота. В резултат на предприетите действия полицейски служители са установили, че водачът е 67-годишен жител на курорта. Пробите са употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, а по случая се води досъдебно производство.

Двама непълнолетни извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в Пазарджик и Пещера.

Пещера. Вчера в полицейското управление в Пещера бил получен сигнал за извършена кражба на смартфон, ползван от 14-годишен тийнейджър от пещерското село Радилово. При проведените незабавни действия от страна на служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера се установило, че автор на посегателството е 15-годишно момче от Пещера. Той предал на органите на реда откраднатия телефон. С момчето работи инспектор „Детска педагогическа стая“.

Пазарджик. През ноември миналата година в РУ-Пазарджик била депозирана жалба за извършена кражба от хипермаркет в областния град. Неизвестен отмъкнал риболовни принадлежности. При извършените действия по разследване от служители на сектор „Криминална полиция“ се установило, че автор на посегателството е 16-годишен тийнейджър от село Звъничево. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължават активните действия от страна на служители при полицейски участък „Изток“ по противодействие на съхранението и разпространението на дрога. Вчера следобед на улица в квартал „Изток“ полицаи от участъка извършили проверка на 29-годишен мъж. У него ораните на реда открили полиетиленов плик с малко над 18 грама суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан. Спрямо него се води бързо производство.

Коментари