Криминално

Криминална хроника: Незаконен добив на дървесина и непълнолетен крадец

Написано от ПЗИНФО

Велинград.Досъдебно производство е образувано за незаконен добив на дървесина. Преди два дни в местността „Златарица“ екипи на РУ-Велинград и лесничеи от ДЛС Чепино спрели за проверка камион „Волво“. 

Возилото било управлявано от 41-годишен жител на белишкото село Бабяк. По време на инспекцията било установено, че мъжът превозвал около 10.8 кубически метра дървени трупи с различна дължина.

Това количество обаче не отговаряло на посочената кубатура в превозния болет. Камионът и товара му са иззети и оставени за съхранение в ДГС „Алабак“.

Шофьорът и пътуващият с него 31-годишен мъж от белишкото село Лютово са задържани в ареста за срок от 24 часа. По случая се води досъдебно производство.

Сарая.Непълнолетен направил опит за домова кражба е установен от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

В края на юли в полицейското управление на областния град била получена жалба от 65-годишна жителка на пазарджишкото село Сарая. Тя съобщила, че апаш е проникнал в къщата и през незатворен прозорец. Неканеният гост направил опит да открадне паричните средства на жената, но за радост не успял.

В резултат на проведеното разследване станало ясно, че извършителят е 15-годишно момче от село Братаница. С него работят инспектор „Детска педагогическа стая „ и криминалисти от РУ-Пазарджик. По случая се води преписка, който ще бъде изпратена в Районната прокуратура в Пазарджик.

Коментари