Криминално

Криминалната хроника днес – обрана баба на 89 години, задържани с наркотици, крадци на велосипеди

Написано от ПЗИНФО

Информационен бюлетин на ОДМВР-Пазарджик – 13.02.2023г.

Септември-Пазарджик. Четирима са задържани за притежаване на наркотици за времето от петък до днес. По време на полицейска акция служители от РУ-Септември засекли на един от паркингите в града спрял лек автомобил „БМВ“. При последвалата проверка на 43-годишният шофьор от Пазарджик полицаите открили на задната седалка полиетиленова чанта. В нея мъжът съхранявал бяло кристално вещество с обща маса около 43 грама. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на амфетамин. Криминалисти от РУ-Септември извършили проверка и на 36-годишен мъж от село Семчиново. У него те открили три полиетиленови плика-тип спейсбек със суха зелена листна маса, която се оказала синтетичен канабиноид.

Колегите им от полицейски участък „Изток“ в Пазарджик спрели за проверка „Рено“. Оказало се, че возещият се до водача 23-годишен мъж от пловдивското село Триводици направил опит да се отърве от три топчета, като ги изхвърлил на земята. Това обаче не останало незабелязано от полицаите, които скоро установили, че в тях се съдържа синтетичен канабиноид. Екипи на участъка са засекли и 20-годишна жена от пловдивското село Калояново, който носила в себе си три разфасовки със същия по вид дрога.

Тримата мъже и жената са задържани в арестите на полицейските управления в Септември и Пазарджик. По случаите се водят бързи производства.

Ракитово. Две досъдебни производства са образувани при проверки на полицаи и лесничеи на територията на Ракитово. В петък служители на местния полицейски участък съвместно с представители на Държавното горско стопанство в Ракитово предприели проверки за незаконен добив и съхранение на дървесина в района. Така в имота на 54-годишна жена от родопския град те открили 3.7 кубика широколистни дърва за огрев, които не били маркирани с контролна горска марка. Жената не разполагала и никакви документи за техния произход. По същото време съвместните екипи установили, че двама мъже – на 20 и 21 години от Ракитово са извършили незаконна сеч в района на местното държавно горско стопанство. Двамата са отсекли 128 дървета от вида „зимен дъб“ с различна дължина. Щетите нанесени на горския фонд са в процес на изясняване. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Велинград-Ракитово. Трима жители на велинграския квартал „Анезица“ са задържани, като извършители на кражба от дома на възрастна жителка на Ракитово. В събота следобед в РУ-Велинград се получил сигнал за кражба на парична сума от дома на 89-годишна жена от Ракитово. С разплитане на случилото се незабавно били ангажирани полицаи от участъка в родопското градче. Не след дълго те установили авторите на посегателството. Оказали се трима мъже на възраст между 19 и 38 годишни, всичките от велинградския квартал „Анезица“. Работата по случая продължава, води се преписка.

Септември. Двама крадци на велосипеди са установени от служители на РУ-Септември. В управлението бил получен сигнал, че апаш е задигнал велосипед, оставен от 69-годишния му собственик пред пенсионерски клуб в септемврийското село Виноградец. В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители установили, че автор на посегателството е 29-годишен жител на същото село. Той се издирва от органите на реда, тъй като се укрива. Вчера в района до магазин в Септември 55-годишна жителка на града се простила с велосипеда си. Жената подала сигнал за случилото се в полицията. От местното управление скоро установили, че авторът на посегателството е 29-годишен септемвриец. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари