Общество

Красив парад в центъра на Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

В Пазарджик започна 13-ият фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара“. Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик, форумът ще протече под патронажа на кмета господин  Петър Куленски и с финансовата подкрепа на общината.

Близо 700 мажоретки откриха фестивала с парад-дефиле по бул. България от читалище Виделина до сградата на Община Пазарджик. Там те бяха привествани от кмета Петър Куленски.

Участнициге ще се състезават  в четири категории: 100 метра марш-парад с батон, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс  ще се състезава във всички възрастови групи с над 240 деца.

Утре от 09.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”.

Фестивалът е най-големия форум по рода си в България – престижна съдийска комисия  ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

По покана на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг с президент Юлия Мумджиева и вицепрезидент Ренета Камберова – олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Рио 2016г., и Общински детски комплекс Пазарджик, за първи път в България ще гостуват президентът на Световната федерация по мажоретен спорт Желка Банович и международният съдия Даниела Чепо.

Те ще участват и в първия по рода си курс за национални треньори и съдии.

Коментари