Институции

Конкурс за плакат или табло на тема „Бъди в безопасност онлайн”

Написано от ПЗИНФО

Конкурс за плакат/табло на тема „Бъди в безопасност онлайн”

Конкурс за изработване на плакат/табло на тема „Бъди в безопасност онлайн” обявява Местната комисия за противообществени прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Поводът е международния Ден за безопасен интернет – 8 февруари, когато над 140 държави от всички континенти ще го отбележат за 19-и път.

Денят ни дава повод да се замислим дали правим достатъчно, за да осигурим по-безопасно ползване на интернет от децата, които прекарват все повече време в мрежата и поради онлайн обучението. Целта на този ден е да привлече вниманието на цялото общество към нуждата от адекватни мерки за защита на децата в дигиталното пространство.

Въпроси, на които търсим отговор през погледа на децата, са:

Какви рискове крие интернет? Как да го ползваме безопасно? Как да се държим отговорно в социалните мрежи? Важна ли е онлайн репутацията? Различен ли е онлайн тормозът от този в реалния живот? Как можете да се предпазите от кибертормоз? Ако сте жертва на киберзаплахи, от кого ще потърсите помощ?
Конкурсът е насочен към ученици от 1 до 12 клас от училищата в Община Пазарджик.

Изисквания

Проектите за плакат/табло да бъдат изработени в размер 100/70 см и изпратени на адрес Пазарджик, ул. „Пейо Яворов” №2, както и във формат JPG на е-мейл: mkbppmn_pz@abv.bg.

Участниците да посочат следните данни в e-mail-a: три имена, възраст, учебно заведение, адрес, телефон и e-mail за контакт на участника.
Проектите ще бъдат публикувани на страницата на МКБППМН във Фейсбук, където ще могат да получават отзиви от интернет потребителите. По този начин ще бъде избрана и „Награда на публиката“.

Краен срок за изпращане – 28 февруари 2022 г. Краен срок за гласуване – 7 март.
Отличените табла/плакати във всяка възрастова група ще получат материални награди. Всички участници в конкурса ще получат грамоти.

Коментари