Общество

Компания за евтини полети ще лети от Бургас

Wizz Air, най-бързоразвиващата се авиокомпания в Европа и водещият превозвач в България, отпразнува днес откриването на първата си база в Бургас и трета в страната. Базата ще бъде сезонна, като авиокомпанията ще базира 1 самолет Airbus A320 на летището в Бургас между юни и септември 2021 г. Със създаването на тази нова база Wizz Air вече предлага общо 16 маршрута от морския град, 10 от които са напълно нови, и ще стартират през юни 2021 г. Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 38.99 лв.*

 

Днешното официално откриване на третата база на Wizz Air в страната е още едно доказателство за силния ангажимент на авиокомпанията към българския пазар и това да предоставя на пътниците все по-вълнуващи, безопасни и достъпни възможности за пътуване. Разширяването на маршрутната мрежа на WIZZ от Бургас също ще подпомогне икономическото развитие на България, като допринесе ефективно за развитието на местния туризъм чрез свързването на черноморския град с тези дестинации и осигуряването на изгодни възможности за пътниците от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България, а и ще доведе до откриването на нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея сектори.

 

Историята на Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила над 19 млн. пътници до и от България. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции. Самолетът Airbus A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на някои от новите 10 маршрута до Дортмунд, Айндховен, Киев, Ливърпул, Познан, Тел Авив, Турку, Гданск, Люблин и Донкастър/Шефилд. Другите маршрути от бургаската мрежа на Wizz Air, които ще бъдат изпълнявани това лято, включват Лондон Лутън, Виена, Будапеща, Катовице, Варшава, Вроцлав с общо 250 000 места в продажба от Бургас през 2021 г.

 

Когато и да решат пътниците да пътуват от и до Бургас, Wizz Air любезно им напомня да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пасажерите и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

 

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

 

По време на откриването на базата днес Жужа Пос, главен маркетинг директор на Wizz Air, каза: „Развълнувани сме днес да открием нашата трета база в България и първа в Бургас, като сме убедени, че който избере да пътува до Българското Черноморие ще има едно наистина незабравимо лято. Днешната новина е и поредното доказателство за нашата дългосрочна ангажираност към българския пазар. Убедени сме, че това ново разширение на българската ни мрежа с 16 маршрута само от Бургас ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия. Нашият приятелски настроен екипаж очаква с нетърпение да посрещне пасажерите на борда на модерната ни флотилия, докато нашите засилени мерки за безопасност ще осигурят възможно най-добрите условия за всички пътуващи.“

 

Франк Кванте, главен изпълнителен директор на Фрапорт България, който също участва в събитието, коментира: „Откриването на база на Wizz Air е една голяма стъпка напред към разширяване на мрежата от летни маршрути на летище Бургас. Убедени сме, че голяма част от 16-те маршрута, предлагани сега от авиокомпанията, ще се радват на силен интерес и ще продължат да бъдат изпълнявани дори след края на летния сезон. Днешното събитие е доказателство, че огромните усилия на нашите летища за осигуряване на безопасно и сигурно пътуване са успешни. В лицето на Wizz Air ние сме убедени, че имаме силен партньор за по-нататъшно развитие на туризма и бизнеса на Българското Черноморието и за сближаването на света наново чрез пътувания!“

 

НОВИТЕ 10 МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ БУРГАС

МАРШРУТ ДНИ ЦЕНИ ОТ* НАЧАЛО
БУРГАС –  ДОРТМУНД Вторник, четвъртък, събота 77.99 лв. 10 юни 2021 г.
БУРГАС –  ТЕЛ АВИВ Вторник, четвъртък, събота 97.99 лв. 10 юни 2021 г.
БУРГАС –  КИЕВ Понеделник, сряда, петък 58.99 лв. 11 юни 2021 г.
БУРГАС –  ЛИВЪРПУЛ Понеделник, петък 58.99 лв. 11 юни 2021 г.
БУРГАС –  ПОЗНАН Понеделник, петък 58.99 лв. 11 юни 2021 г.
БУРГАС –  АЙНДХОВЕН Сряда, неделя 48.99 лв. 13 юни 2021 г.
БУРГАСТУРКУ Сряда, неделя 77.99 лв. 13 юни 2021 г.
БУРГАС – ГДАНСК Вторник, неделя 58.99 лв. 13 юни 2021 г.
БУРГАС – ЛЮБЛИН Сряда, неделя 38.99 лв. 13 юни 2021 г.
БУРГАС – ДОНКАСТЪР/ШЕФИЛД Сряда, неделя 58.99 лв. 13 юни 2021 г.

 

 

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

 

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа**, оперира с флотилия от 140 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air TransportAwards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорти отличават компаниите с впечатляващи резултати, иновации и ниво на обслужване. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

 

Коментари