Институции Общество

Комисар Иван Панайотов е пожарникар на годината у нас

Написано от Вера Велева

За 24-и пореден път се проведе церемонията за награждаване на отличените в конкурса „Пожарникар на годината”. Най-добрите огнеборци и спасители за 2018 година получиха своите награди в Централния военен клуб в София. Избраният за комплексен победител комисар Иван Панайотов, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“- Пазарджик, благодари за отличието и сподели, че го приема като приз за всички колеги от регионалната дирекция. По думите му това е признание на всеотдайната работа на всеки един от  целия личен  състав, който всеки ден се сблъсква с границата между живота и смъртта, докато спасява здравето и имуществото на хората. Комисар Иван Панайотов е ръководил през изминалата година погасяването на няколко сложни пожара в обществени сгради и в горския фонд на страната. Службите на територията на областта са се отзовали на повече от 2000 сигнала за произшествия и инцидента. Комисар Панайотов лично ръководи екипите и при преодоляване на последствията от наводненията в тази част на страната. За изминалата година екипите на пожарната от област Пазарджик са спасили 16 човека при различни инциденти. Комисар Иван Панайотов активно подпомага възраждането на доброволчеството – създадени са повече от 10 нови доброволни формирования.  

Още единайсет достойни служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха своите призове на церемонията. Те бяха отличени в трите направления на дейност – държавен контрол, превенция и пожарогасителна и спасителна дейност. Традиционно в рамките на церемонията награди бяха връчени на партньори на пожарните служби, както и на отличените за изминалата година доброволци.

Благодарим ви, колеги, всички вие заслужавате отличието. За вашата самоотверженост в ежедневната работа да спасявате човешки живот ръководството на вътрешното министерство ви дължи огромно уважение,  заяви зам.-министър Красимир Ципов в поздравителното си слово към пожарникарите. За миналата година служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са се отзовали на над  45 000 произшествия и са реагирали на над 30 000 инцидента. Той увери пожарникарите и спасителите, че политическото и професионалното ръководство на МВР ще продължи да им оказва подкрепа и да работи за подобряването на  условията им на труд, защото тяхната работа е в полза на обществото и гражданите.

На тържеството присъстваха заместник-министър Стефан Балабанов, главният  секретар гл.комисар Ивайло Иванов  и заместникът  му гл.комисар Георги Арабаджиев, директорите на Главни дирекции „Национална полиция“,  „Борба с  организираната престъпност“ и „Гранична полиция“, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят  на Фондация "Доверие и закрила" Христо  Друмев, представители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, бивши директори и служители на главната дирекция, много гости.

Коментари