Общество

Командерия „Св.Св. Константин и Елена“ с дарение за РБ“Никола Фурнаджиев“

Написано от ПЗИНФО


Пазарджик

Рицари и дами от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ в гр. Пазарджик днес направиха дарение на РБ“Никола Фурнаджиев“ в областния град. Специализирана медицинска литература, художествена литература за възрастни и деца, издания на Ордена на тамплиерите на Йерусалим“ вече ще бъдат достъпни за широка читателска аудитория, благодарение на брат Емил Неделчев и брат Валентин Маринов, както и книжният фонд на командерия „Св.Св. Константин и Елена“. Дарението бе прието от директора на библиотеката Лъчезар Риков и експерти от неговия екип. Представителите на командерията имаха възможност да се запознаят с базата на най-голямата библиотека на територията на областта, както и с дейността, която се извършва там. Дарената литуратура ще бъде класифицирана и разпределена в отделните читални на библиотеката, а тамплиерската литература ще заеме своето място в най-новата зала.

Тя е посветена на историята на библиотечното дело, като всеки желаещ може да придобие представа за развитието на писмеността от древността до наши дни. Почитателите на писаното слово, сред които има и много деца, могат да видят и докоснат различни видове носители на информация, като позабравените вече плочи, лентови касетофони, лентови камери и др.

В най-новата зала се оказва почит на местните творци, които винаги са били акцент за дейността на РБ“Н.Фурнаджиев“. Това е второто дарение, което тамплиерската командерия прави за местната библиотека. Преди около година предоставихме около петстотин тома от личната колекция на сестра Мария Родева.

 

Коментари