Избори

Коалиция Реформаторски блок – Глас народен представи листата си за 13 МИР Пазарджик

Пазарджик В присъствието на почти всички кандидати, днес „Реформаторски блок – Глас народен“ представи листата си за 13 МИР Пазарджик. Листа, за която на предстоящите избори е под №21. Политическият съвет на блока също присъстваше в лицето на проф. Даниел Вълчев. Именно той представи водачът на листата в 13 МИР Бойка Маринска – човек, който умее да си поставя цели и да ги реализира.

 

Чувствам се уверена, спокойна и мотивирана, защото хората в листата, и целият екип в Пазарджик са силно мотивирани, каза Маринска. „Всеки от кандидатите е силно ангажиран да работи за успеха на коалицията на предстоящите избори. Нямам никакви съмнения, че Пазарджик ще има народен представител от коалиция Реформаторски блок – Глас народен.“, добави тя и припомни, че като депутат в 43-то Народно събрание е участвала като съвносител на 40 законопроекта, а самостоятелно е внесла четири други – Закон за администрацията, Закон за държавния служител, Закон за доброволчеството и Закон за промените в местното самоуправление. Маринска се ангажира, ако отново бъде избрана за депутат, да продължи активната си законодателна дейност.

Работата, която предстои е много важна за региона ни, каза вторият в листата Димитър Петков, визирайки земеделските производители и проблемите, пред които са поставени. „Вместо да се оплакваме трябва да дадем това, което можем за всички и за бъдещето. Човек прави избор – ако ни подкрепят, избирателите ще имат своя избор“ сподели третият, Тодор Джамбов. Чавдар Чавдаров припомни думите на Александър Стамболийски – България има нужда от почтени, можещи родолюбиви избраници. „Областта ни е характерна със силния местен патриотизъм. Хората държат да познават избраниците си и те да са достъпни. Такива, каквито сме ние.“ Малина Консулова-Златева допълни, че коалицията е готова не за един, а за двама народни представители от 13 МИР.

В област Пазарджик Коалиция Реформаторски блок-Глас народен се участва в изборите с 18 кандидати. Ето кои са те:

1.Бойка Маринска Магистър – руска филология, завършила образованието си в Петербургски държавен университет. От ноември 2014 до януари 2017 г. е народен представител на Реформаторски блок /квота на Движение България на гражданите/ в 43-то Народно събрание. Председател на Парламентарната комисия по взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите. Член на Комисията по образование към Народното събрание. Бойка Маринска е общински съветник в Общински съвет-Пазарджик, два мандата. Пет години  началник на Регионално управление по образование, директор на училище в Пещера. Семейна, с три дъщери. 

2.Димитър Петков Роден в Пазарджик. На 51 години. Член на БЗНС, председател на Областното  настоятелство  в Пазарджик. С висше агрономическо образование. Управител на Дружество специализирано в производство на биологични плодове, част от италиански холдинг.  Специализации в областта на земеделието, търговията и публичната администрация. Четири мандата общински съветник в Общински съвет Пазарджик. Един мандат секретар на Община Пазарджик. Председател на БЧК – Пазарджик и член на Управителен съвет на Волейболен клуб „Хебър“. 

3.Тодор Джамбов – Филолог. С втора специалност „Детско-юношеска психология“. Директор на училище в Пазарджик. Областен председател на Българска нова демокрация. Общински съветник в Общински съвет-Пазарджик, мандат 2007-2011 г. С едно дете.

4.Чавдар Чавдаров – С юридическо образование. Завършил специалност „Право“ в УНСС – София. Член на Адвокатския съвет. Общински съветник от квотата на Народен съюз в Общински съвет-Пазарджик. Член на Изпълнителния съвет на Народен съюз и председател на Общинското настоятелство на ЗНС. Семеен.

5.Веселин Попов – На 28 години. Живее в беловското село Момина Клисура. С висше техническо образование. Работи като машинен инженер в частна фирма. Член на политическа партия „Глас народен“.

6.Габриела Попова – 28 години. Живее и работи в гр. Пазарджик. Завършила специалност „Българска филология“ в Пловдивския университет. Работи в частния сектор. Заместник-председател на младежкото СДС в Пазарджик.

7.Красимира Паунова – родена в Пазарджик. Член на БЗНС, председател на Общинско настоятелство на БЗНС Пазарджик. Висше педагогическо образование, специалност „Превантивна педагогика“ и висше  икономическо образование  специалност „Стопанско управление, бизнесадминистрация и маркетинг“.Управител на магазин в Пазарджик. Трудовият стаж е свързан с работа на мениджърски маркетингови позиции в регионални офиси на различни компании. Семейна, с едно дете.

8.Борис Станков – Кандидатура в листата от гражданската квота. Борис Станков е с висша магистърска степен по специалността „Екология“. Управлявал е собствена фирма. В момента работи в обществения сектор. Семеен, с две деца.

9.Пею Търпоманов – Заместник-председател на Движение България на гражданите в Пещера. Завършил специалността „Противодействие на престъпността“. Работил над 20 години в системата на правоохранителните органи. В момента е управител на частна фирма. Владее отлично гръцки език. Семеен, с две деца.

10.Николина АнгеловаНа 33 години. Член на БЗНС.  Висше образование МИО и Банков мениджмънт. Работи в счетоводна къща. Семейна, с един син.

11.Нур Капланова – Кандидатура от гражданската квота. С висше образование, бакалавърска степен по специалността „Етнология. Регионално развитие и политика“. В момента е заета в държавния сектор.

12.Исмет Трампов – Член на Движение България на гражданите в Сърница. Със средно-специално образование със специалност „Механизатор-растениевъд“. Управител на частна фирма. Живее и работи в Сърница. Семеен, с три деца.

13.Христо Цветанов Член на Движение България на гражданите. На 28 години. От гр. Белово. В момента учи във Варненски свободен университет, специалност „ Строителство на сгради и съоръжения“. Работи в държавната администрация.

14.Лука ДелийскиОт гр. Септември. Член на Движение България на гражданите. Със завършено висше образование в Националната художествена академия-специалност „Консервация и реставрация“. В момента реставрира стенописите на църквата „Свети Никола“ в гр. Стара Загора. Женен, с две деца.

15.Любен ТигалоновЗаместник-председател на Движение България на гражданите в Ракитово. С висше образование, магистърска степен, специалност „География“ в Софийски университет. Управител на частна фирма.

16.Димитър ГерасимовАрхитект. Завършена магистърска степен в Университета по архитектура, строителство и геодезия. С престижна награда за проект на обществена сграда от Камарата на архитектите.

17.Нели СерафимоваОбщински координатор на Движение България на гражданите в гр. Батак. Със средно образование „Технология на дървесината“. В момента работи в държавния сектор. Омъжена, с две деца.

18.Малина Консулова – Златева. Живее и работи в Пазарджик. Адвокат. Общински съветник от Реформаторски блок в Общински съвет-Пазарджик. Председател на общинската структура на СДС в Пазарджик. Семейна, с две деца.

 

Коментари