Институции Общество

Кметът Тодор Попов откри първият саниран по програма блок

Пазарджик

С водосвет, много гости и още повече настроение официално беше открит първият в Пазарджик саниран блок по Национална програма за енергийна ефективност. Сградата е на бул. „Георги Бенковски“ №14-16 и ул. „Макгахан“ №12, и е с разгъната площ 6 651,78 кв.м. Построена е през 1986 година и е с над 50 апартамента.

saniran-blok-pz

Гости на откриването бяха областният управител Гинче Караминова, кметът Тодор Попов, представители на фирмите, изпълнители на проекта. Областният управител поздрави живеещите в изглеждащата като нова сграда и изрази увереност, че ще усетят ефекта от санирането още преди да е изтекла годината. Кметът Тодор Попов подчерта, че изпълнителите са успели да завършат санирането предсрочно. Обитателите на блока пък поздрави за далновидността им да предприемат тази стъпка, въпреки многото резерви на скептиците при старта на кампанията за енергийна ефективност. Поздрави за далновидността и държавата в лицето на областният управител Гинче Караминова. Актът за въвеждане на сградата в експлоатация пък връчи на домоуправителя Светлин Тарашев.

zala-tornado

След това кметът Попов присъства на открита тренировка на СК „Торнадо“ в Спортна зала „Хебър“. Повод за това беше обновяването но залата със средства от Общината и активното сътрудничество на родители и треньори.

Коментари