Институции Любопитно Общество

Кметът Тодор Попов откри нов завод /Видео/

Написано от ПЗИНФО

Кметът Тодор Попов заедно с председателя на Съвета на директорите на Главболгарстрой ПРИФАБ Димитър Карамитрев откриха новият завод на фирмата край Пазарджик. Градоначалникът посочи, че за последните 5 години в областния град са открити производствени мощности, осигурили над 5000 нови работни места.

Производството е изградено за по-малко от 7 месеца и е най-голямата инвестиция на дружеството. В него ще работят 63 човека.

Стоманобетоновите елементи, произведени в завода, са изключително подходящи за строителството на индустриални, логистични, обществени и търговски обекти. Сградите изпълнени от такива елементи са конкурентни на всяка подобна конструкция от стомана в показателите пожароустойчивост, големина на подпорните разстояния, устойчивост на сеизмични въздействия, дълготрайност, срок за изпълнение и цена.

Заводът разполага със собствен напълно автоматизиран бетонов възел с техника на EUROMECC с капацитет на производство от 43м3/час.

В завода се помещава модерна лаборатория за извършване на  ежедневен контрол, необходим за високото качество на продукцията, което е основен приоритет на компанията.

Технологичното оборудване е от кофражни системи, произведени от водещия производител Progress Group и тяхното европейско подразделение Tecnocom SPA, Италия. Оборудването е разположено по оптимален начин на площ от 4 600 кв.м и това гарантира максимална производителност на единица площ.

Дейността на “Главболгарстрой ПРИФАБ” ЕАД обхваща целия процес по проучване и проектиране, производство, доставка и монтаж на сглобяемите стоманобетонови елементи и ограждащи фасадни панели, покривен пакет и изолации.

Капацитетът на завода е от 80 хил. до 140 хил. кв.м застроена площ годишно, предлагайки с разнообразни схеми за рамковата конструкция

Коментари