pz-info

Кметът Тодор Попов: Община Пазарджик ще облагороди парка зад Кукления театър и читалище „Христо Ботев”, ще монтираме и нова детска площадка

Община Пазарджик започва ремонтни дейности, така че да облагороди градинката зад читалище „Христо Ботев” и бившия Куклен театър. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Тази градинка е добро място за почивка на живеещите в района, в близост са Висшето училище по агробизнес, Адвентистката църква, много жилищни блокове и ремонтът е отдавна планиран. Ще направим необходимото това място да добие приветлив вид, ще се изрежат храстите, ще се подновят пейките, ще се направи пясъчник, ще се ремонтират частично алеите, а следващия месец, най-вероятно за Великден, ще монтираме детска площадка със съоръжения за децата”. Това обяви кметът на Пазарджик и обясни, че ремонтът е забавен, защото Община Пазарджик е имала надежди да получи финансиране на проекта за изграждане на Младежки център на мястото на Кукления театър. „Бяхме планирали и да освежим читалището, но за съжаление, не срещнахме на този етап разбиране – нашият проект е първа резерва в списъка, който беше одобрен за финансиране, но какво се случва там не е ясно, може би финансирането на определен вид политики и проекти не са приоритет на сегашното управление. Ние ще продължим да търсим финансиране за нашия проект, който е изключително красив, инвестицията за него е 2 милиона лева и оставаме с надежда, че ще намерим лотове, по които да бъде финансиран. Но това е, както се казва, едно бъдещо несигурно събитие, а ние сме длъжни да облагородим тези територии, защото приоритет за нас са младите семейства и децата, които да имат зони за отдих”, заяви още Тодор Попов.

Ремонтните дейности ще започнат веднага в отговор на заявено от гражданите желание този терен максимално бързо да бъде облагороден, почистен от храсталаци и с ремонтирани пейки и нови детски площадки.

Коментари

Exit mobile version