Институции Общество

Кметът Тодор Попов към деца с постижения в образованието: Нови допълнителни стимули и стипендии за талантливите деца ще осигури Община Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

По програма „Граждански импулс“ бяха наградени 14 ученици от община Пазарджик, представили успешно и достойно своите учебни заведения на различни конкурси. Кметът на Пазарджик Тодор Попов ги поздрави за постиженията им в присъствието и на техните родители и преподаватели:

Вие сте постигнали такива успехи, каквито много малко ваши връстници постигат. Това, което сте направили, заслужава уважение, заслужава признание, заслужава благодарност. Затова ние преди няколко години направихме програмата „Граждански импулс“, за да може да имаме възможност да засвидетелстваме нашето отношение на уважение към всички наши съграждани, постигнали различни успехи, независимо в каква сфера на обществения живот. Вие сте още малки и може би не си давате сметка, но вие сте добър пример и е хубаво такива примери да бъдат популяризирани и да бъдат следвани. Аз искам да презентирам такива млади хора като Вас, които с усилие, с работа, с постоянство, с учене, с амбиция и с ред други качества, които притежавате, са постигнали добър резултат за себе си. С това се гордеят и вашите родители, а и ние като местна общност, и аз като кмет се гордея, защото вие показвате, че в нашия град имаме добри и талантливи деца. Затова Вие днес сте тук, за да Ви кажем „Браво!“ и „Благодаря!“ и да Ви наградим с грамота и парична награда“. Това заяви Тодор Попов преди да връчи грамотите и финансовите стимули на учениците.

Той се обърна и към родителите на децата, за да им съобщи, че Община Пазарджик подготвя нови стимули, поощрения и стипендии:

През следващите години ние ще се опитаме да направим няколко неща по отношение на допълнителното поощрение на младите хора за техните постижения. Тъй като общината ще акумулира средства от алтернативни източници на енергия, тези средства, които ще бъдат икономисани от разходи за електроенергия, ще използваме за стимули за деца с постижения. Ние вече освободихме с 30% до 40% от дължимите местните данъци и такси семействата, чиито деца спортуват, пеят, рисуват, творят. А ще направим и стипендии и поощрителни награди за талантливи деца. Тези, които са студенти, ще им осигуряваме стипендии за специалности и професии, които отговарят на потребности на града като работна сила“.

След като награди отличените ученици кметът Тодор Попов още веднъж заяви, че Община Пазарджик се гордее с постиженията им и им пожела нови успехи през идната 2023 година.

Своите награди по програма „Граждански импулс“ получиха:

Две деца са в начален етап на образование:

-Марин Кашев от НУ ‘Отец Паисий” за отлично представяне в Национален конкурс за рисунка „За какво ни е Космоса” на Българска академия на науките.

-Сава Троански от ОУ „Иван Батаклиев”, който стана най-младият българин, член на МЕНСА.

и 12 ученици от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт, представили се много успешно в Национален кръг на ЕВРОПЕЙСКА ОЛИМПИАДА ПО СТАТИСТИКА. Те са:

Отбор TEAM_PRO с членове Дарина Денкова, Кристина Тонова и Юлиана Бирова.

Отбор ITFUTURE с членове Михаил Павлов, Цветан Навущанов и Петър Божков.

Отбор NO_FEAR с членове Георги Колев, Габриела Масларева и Светлана Бакърджиева.

Отбор PRO-LEAGUE с членове Магдалена Тоткова, Весела Попова и Диан Филипов.

Коментари