pz-info

Кметът Тодор Попов връчи награди по програма „Граждански импулс” за облагородяването на междублокови пространства

Кметът на Пазарджик Тодор Попов отличи живеещите на ул. „ Стефан Караджа” №13, като им връчи грамоти и ваучер на стойност 200 лв. за закупуване на материали. Отличието е заради грижите, които живущите полагат за междублоковото пространство, оформянето на зелена площ и нейното поддържане.

В днешния ден сме тук, за да изразим нашето отношение на уважение към тези наши съграждани, които със собствени усилия правят това, което ние толкова години се опитваме да мултиплицираме и да отстояваме, а именно – облагородяване на пространствата около домовете, в които живеем. Тези хора трябва да бъдат стимулирани и подпомогнати и да усещат, че това, което са направили, е добро и красиво, променя физическата среда и добавя още един дребен щрих към красотата на нашия хубав град. Затова днес съм тук, за да кажем „Благодаря” и да ги подкрепим в техните усилия в това те да продължат да поддържат тази хубава градинка и да продължат да разширяват тази дейност, за да може още по-големи територии край жилищата им да стават още по-хубави. Силно се надявам и други живущи тук да станат съпричастни и да проявят такава активност, защото на всички е известна максимата: „Какъвто си го направим живота, такъв ще бъде”. Това каза кметът Тодор Попов преди да връчи наградата и грамотите.

Освен отличието по програма „Граждански импулс” кметът пое ангажимент Община Пазарджик да осигури също 3 нови дървета, които да бъдат засадени в градината, за която се грижат хората. „Ще осигурим и нов навес с пейки и маса, както и нова детска площадка, защото наличната е недостатъчна, а двете площадки ще бъдат обезопасени със специални плочки, които омекотяват удара в случай, че някое детенце падне. Затова съм убеден, че след около 20 дни това място ще изглежда още по-добро – такова, каквото тези наши съграждани заслужават”, каза още Тодор Попов и пожела повече хора да имат такова положително отношение към заобикалящата ни среда.

Коментари

Exit mobile version