Вашите сигнали

Кметът на Сърница: Отказаха спешна помощ на болна от Сърница заради страх от Ковид 19

Написано от ПЗИНФО

В личния си профил във фейсбук кметът на Сърница Неби Бозов сподели следната история:
Със съжаление и горчивина мога да кажа, че днес станах участник в инцидент, който показа грозното лице на обществото ни. На наша съгражданка бе отказа спешна медицинска помощ от болница в областта поради страх на медиците, че може да е носител на коронавирус. Тя стоя час и половина в линейка, защото не искаха да осъществят прием.
Считам това действие на медиците, отказали прием, за срамно и недостойно за хуманната професия, която упражняват. И отправям молба към Всевишния да пази нашите граждани. Защото е очевидно, че лекарите, които са призвани да пазят живота и здравето ни, не могат или не искат да го правят.
Благодарение на незабавната реакция на г-н Мустафа Карадайъ и намеса от най-високо политическо ниво жената бе приета.
Поради това от мое име и от името на гражданите на Сърница искам да изкажа огромната си благодарност и признателност към Движението за права и свободи, членовете й и най-вече към председателя г-н Мустафа Карадайъ за неотклонната подкрепа, безапелационната помощ и положените грижи за всеки един сърничанин. В такива тежки времена като днешните проличават достойните хора, посветили живота си на каузата да съхранят и развиват обществото ни и държавността ни. Днес г-н Карадайъ за пореден път показа на всички нас, че толерантността трябва да бъде над всичко друго. Горд съм, че аз и моите съграждани заставаме зад Движението за права и свободи, чиито ценности, идеали и стремежи са насочени към добруването на всеки един български гражданин.
Още веднъж – благодаря Ви, г-н Карадайъ!!!

Коментари