България Институции

Кметът на Сърница Неби Бозов с важен пост в НСОРБ

Написано от ПЗИНФО

За председател на Контролния съвет на НСОРБ за мандат 2023 – 2027 г. бе избран кметът на община Сърница Неби Бозов. Той е досегашен член на КС, а кметът на Белица Радослав Ревански, който издигна кандидатурата му, го определи като „Човек, който никога не си е позволил да престъпи общата воля на Сдружението, дори по въпроси, които са болезнени за неговата община. Той е диалогичен, намира общ език с всеки, но може да бъде твърд и категоричен, когато това е необходимо. Неби Бозов – един достоен човек“.

Неби Бозов, кмет на община Сърница

Едно е да защитаваш интересите на  своята община, друго е на всички български общини.

Приемам номинацията си като оценка за работата на Контролния съвет на НСОРБ, част от който имах честта да бъда и аз. Благодаря на бившия кмет на Разград г-н Денчо Бояджиев за наученото и за огромния опит, който ми предаде. Нека да не се съмнява, че ще работя усърдно и отговорно за да укрепя и развия постигнатото от него.

Номинацията ми показва една много важна особеност на НСОРБ – за нашата организация няма малки и големи общини. Никога не съм очаквам, че като кмет на една от най-малките общини в България, ще имам честта да браня интересите на всички колеги в страната. Нетипично за повечето политици, но не си падам по дългите речи. Благодаря за доверието!

За председател на УС на НСОРБ за трети пореден мандат бе избран Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

Коментари