Институции

Кметът на Пазарджик Тодор Попов чете творба на пазарджишкия автор Илия Михайлов пред възпитаници на „Иван С. Аксаков“

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се отзова на поканата на ПГ „Иван Сергеевич Аксаков“ и се включи в инициативата за Деня на европейските автори. Той избра да прочете пред учениците разказът „Нещо от Коко“ на пазарджишкият писател и преподавател Илия Михайлов.
„Важно е да се чете, но много е важно и какво се чете. Вие сте поколение на тъчскрийна, но въпреки това книгата е незаменима“. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов започна срещата си с възпитаници на гимназията. Той ги поздрави за поредното им участие в събитието „Евроскола“, за успешното представяне на младите посланици в Страсбург и доброто партньорство на училището с Община Пазарджик.
Кметът представи пред учениците автора, чието произведение е избрал да чете, а след разказа дебатираха не само по творбата „Нещо от Коко“ и въобще за четенето като възможност за саморазвитие, а и за предизвикателствата и отговорностите пред тях.
В края на срещата Тодор Попов връчи сертификати за участие в програмата „Евроскола“ на Европейския парламент на всички посланици от гимназията.

 

Коментари