Институции Общество

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи грамота за „Клас на месеца” на IV „Б” клас от ОУ „Св. Климент Охридски”

Написано от ПЗИНФО

Търсене на корените на добротата в нашата история осигури на четвърти „б” клас от ОУ „Свети Климент Охридски” в Пазарджик с класен ръководител Спаска Узунова победата за месец март в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

При посрещането на кмета четвъртокласници пожелаха да прочетат на глас това, което е написано на вратата на класната им стая: „Когато влезеш в тази класна стая, ставаш изследовател, творец, учен, откривател, мечтател, спокоен, уважаван, обичан, значим. Ти си такъв, защото си с нас – учениците от IV „Б” клас”.

И това е така, а аз съм тук, защото искам с личното си присъствие да изразя своето уважение към Вас и към Вашата преподавателка. Вие участвахте в инициативата „Открий доброто” и се представихте отлично, за което Ви поздравявам”, каза кметът пред учениците. „Важно е да откриваме доброто във всеки един ден. В живота се случват и добри, и лоши неща, но трябва да умеем да виждаме доброто. Със своята инициатива комисията даде възможност младите хора да видят доброто – това, което ни дава самочувствие, увереност, което ни кара да се чувстваме горди, което ни прави по-добри. Много важно е децата да откриват доброто, да имат очи за него и да се превърнат в добри хора. Аз съм много горд, че Вие спечелихте този месец това състезание”, каза още кметът преди да връчи грамотата за Клас на месеца на IV „Б” клас от ОУ „Свети Климент Охридски” – Пазарджик.

Богат снимков материал и описание на пътешествието в миналото впечатлиха журито, съставено от членове на комисията. Разделени на четири екипа, учениците са подредили пъзели с години и събития от живота на Васил Левски. Според тях най-ценният урок, получен от великия българи, гласи: „Кажи ми ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и заедно да вървим!“ Думи прости, ясни, поучителни и докосващи! – единодушни са децата и тяхната класна ръководителка.

Учениците са потърсили корените на добротата, човеколюбието и родолюбието в нашата история и на Трети март с песни, музика и стих, пред цялото училище.

Доброто е това, от което всеки има нужда. Добрите думи докосват сърцето, добрите постъпки ни трогват, а добрите мисли ни правят по-добри хора. Доброто не струва нищо. Но означава много” – подчертават в номинацията си четвъртокласниците.

Коментари