Институции Любопитно

Кметът на Пазарджик поздрави жителите на Звъничево, Сарая и Пищигово по повод празника на населените места

Написано от ПЗИНФО

Три от селата в община Пазарджик – Звъничево, Сарая и Пищигово, имат празник на днешния Димитровден.

„Тук сме, независимо от пандемичната обстановка. Две години вече не можем да отпразнуваме празника така, както заслужават жителите на тези наши села, пък и всички ние. Но такъв е моментът, такава е обстановката. Независимо от всичко, ние сме тук, за да засвидетелствам моето уважение към кметовете на тези села, към техните жители и всички наши приятели, с които работим толкова дълги години. Да запалим по една свещичка за здраве и за берекет и да се помолим тази криза бързо да приключва и да започнем да живеем този живот, който заслужаваме – свързан с нормалност, с перспектива и с повече усмивки на лицата“, сподели Тодор Попов пред вратите на православните храмове.

Кметът Попов честити празника на жителите на Звъничево, Сарая и Пищигово, като подчерта, че това е един от най-хубавите български празници, а в дни като днешния вярата е тази, която ще ни спаси и ще ни направи по-силни.

„Няма вечна зима, няма и вечно лято. Аз съм убеден, че след тези тежки дни, в които живеем, ще дойдат и по-добри, но колко ще са добри те, зависи от всички нас. Затова пожелавам на всички да са здрави, да са разумни, да не униват, да не се поддават на емоции, а да се опитаме да бъдем по-добри и по-смирени“, пожела Тодор Попов .

Коментари