Институции Общество

Кметът на Пазарджик отправи поздрав по случай първия учебен ден

Написано от ПЗИНФО

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, МИЛИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

Отново е 15 септември! На прага на новата учебна година, нека си пожелаем да бъдем здрави, отговорни към себе си, към съучениците си, колегите си и семействата си!

Мили първокласници,

Нека първият учебен звънец постави за Вас началото на смели надежди! Предстои Ви нещо ново и вълнуващо! Нека тук намерите своите първи и добри приятелства, да откриете своите таланти, любознателността да открива пред Вас нови и интересни светове!

Драги ученици,

Бъдете новатори, мечтатели и оптимисти със стремеж към знания, мъдрост, предизвикателства! Трупайте истини и познания търпеливо и с лекота! Осмелявайте се да поемате рискове и вървете смело напред!

Уважаеми учители,

Обръщам се с уважение и признателност към Вас – посветили знанията и труда си на образованието и възпитанието на децата ни! Продължете мисията си с любов, достойнство и отговорност пред поколенията! Бъдете амбициозни, бъдете творци, подкрепяйте, мотивирайте и предизвиквайте въображението и мечтите на своите ученици!

На Вас, скъпи родители, пожелавам сили, кураж и оптимизъм, защото дълбокият смисъл на учебния процес е да споделяме социалния и човешкия си опит с децата, да ги изграждаме като личности – сплотени от общи мечти и да им даваме увереност, че могат всичко!

На добър час на всички!

 

ТОДОР ПОПОВ

Кмет на Община Пазарджик

гр. Пазарджик, 2021 г.

Коментари