Институции

Кметът на Пазарджик отличи двама доблестни общински служители, върнали забравени на банкомат пари

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи грамоти на двамата общински служители, които по време на работа открили забравена сума пари на банкомат и я предали на полицията. Собственикът им е установен и парите са му предадени.

Искам да Ви благодаря от мое име и от името на Община Пазарджик, защото Вашата постъпка и подобни жестове трябва да се ценят. Те говорят за Вашата почтеност и за човешки качества, които всеки трябва да притежава!”. С тези думи кметът на Пазарджик се обърна към Рад Лулчев и Тодор Тороманов. Двамата са служители на звеното „Екопатрули” и са забелязали забравените на банкомата пари при изпълнение на служебните си задължения.

Трябва да подчертая, че това са момчета, които всеки ден са на улицата и в работата си търпят негативи, защото работата им е такава, че те трябва да регулират спазването на правилата по отношение на паркиране, разположение на съоръжения на търговски обекти, спазване на чистота по улиците, а както е известно, хората не обичат някой да им прави забележки, камо ли пък да ги глобява. Тези момчета всеки ден се сблъскват с негативно отношение от страна на обществото. Аз се гордея с тях, защото винаги проявяват чувство на търпимост. А в днешния ден искам да им благодаря, защото притежават качества, за които всеки ръководител би се гордял с такива служители, да им пожелая да са здрави, да са все така отдадени на работата си и да не забравят, че те са част от едно успешно управление на нашия град, което с всеки изминал ден прави Пазарджик едно по-добро място за живеене – дори и с такива дребни на вид жестове, какъвто те са направили”. Това заяви кметът Тодор Попов и връчи на двамата отличени мъже грамота и награда за проявени доблест и гражданска активност по програмата „Граждански импулс”, както и парична награда в размер на 100 лева за всеки от тях.

Коментари