Институции Общество Спорт

Кметът на Пазарджик награди момичетата от Денс формация „Меджикс” за успеха им на Балканската олимпиада за музика и танци

Написано от ПЗИНФО

Денс формация „Меджикс” при Общински детски комплекс гр. Пазарджик спечели първо място на IV-та Балканска олимпиада за музика и танци – 2022 в град Ниш, Сърбия в стил Хип-хоп/стрийт днес за формация във възрастова категория юноши. Момичетата от „Меджикс” са първи на Балканите и по този повод кметът на Пазарджик връчи на тяхната треньорка Любомира Попова грамота, а на всички момичета от формацията – културен чек по програмата „Граждански импулс”.

„Нашата политика е да стимулираме и подкрепяме хората, които имат постижения. Това е важно. Искам Вие да имате самочувствие от това, че сте били най-добрите в едно състезание. Особено важно е, че става въпрос за колективен спорт. Това да направиш отбор, да събереш толкова участници, да ги мотивираш да се занимават постоянно, при това във вашата деликатна възраст – това е голямо постижение за вашата треньорка и за Вас самите. Знам, че зад страхотното чувство да сте първи се крият много лишения и тренировки, кураж и притеснения. Така че браво, момичета, и много сте гордеем с това, което сте направили. Пожелавам ви да сте все така целеустремени! Така се постигат победите!”, каза Тодор Попов преди да връчи наградите на танцьорите от „Меджикс”.

„В живота трябва да си дефинирате ясни цели и да ги постигате. Ще станете успешни хора, когато всеки ден постигате някакъв успех. Важно е и да сте позитивни, защото вие, младите хора, сте бъдещето на Пазарджик. Правете това, което ви кефи, което е cool, както казвате вие – това е важно, за да сте щастливи. Но трябва да знаете, че без знания човек няма шанс. Всеки ден трябва да се усъвършенстваме и да поддържаме физиката си”, това посъветва младите хора кметът на Пазарджик.

От името на формацията треньорката Любомира Попова благодари за подкрепата, която Общината оказва на трениращите деца.

Коментари