Институции

Кметът на Пазарджик награди Александър Туйков, който се грижи за две бездомни кучета

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи награда на нашия съгражданин Александър Туйков заради грижите, които той полага за бездомни животни. Туйков е поел грижата за две безстопанствени кучета, за които е осигурила подслон – кучешки къщички, непозната млада дама. Животните са кастрирани, обезпаразитени и ежедневно хранени.

„Аз вярвам в максимата „Който не обича животните, не обича и хората”, а кучето е най-добрият приятел на човека. Искам да благодаря на Александър за това, че прави нещо полезно и да го дадем като добър пример, защото единственият начин да се справим с проблема с бездомните кучета е всички да сме на една страна – граждани и местна власт, в търсене на решение на проблема”. Това каза кметът при срещата с Александър Туйков.

„Проблемът с безстопанствените кучета е голям – той се дължи както на обективни, така и на субективни причини, много от хората ги пускат, карат ни ги оттук – оттам, но ние можем да се справим с тоя проблем, само ако всички заедно търсим решението му. Не може двама да чистят и двеста да хвърлят боклуци и да е чисто, не може и петима да проявяват загриженост по отношение на безстопанствените животни, а всички други да са безотговорни – да ги пускат, да ги гонят или да ги разнасяме от едно населено място в друго. Ние като Община продължаваме, разбира се, нашите усилия и в нашия план за развитие за следващите 10 години сме записали и ще търсим възможности за построяване на приют за бездомни кучета, но докато стигнем до глобалното решаване на въпроса, ние трябва да търсим тези малки стъпки, които да ни доведат до това, че всички да се замислим по въпроса, защото ако поемем по този начин, като Александър Туйков, ангажимент към бездомните животни, проблемът в нашия град ще бъде решен. Затова искаме да отличим Сашо  и да го дадем за пример”.  С тези думи кметът Тодор Попов връчи на Александър Туйков грамота и подаръчен ваучер на стойност 200 лв от програмата „Граждански импулс” за стимулиране на хора, проявили обществена активност и отговорност.

 

Коментари