Институции

Кметове и съветници се заклеха в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

В присъствието на Областния управител Стефан Мирев, общинските съветници, кметът на община Пазарджик Тодор Попов и кметовете на кметства положиха тържествена клетва.
Председателят на ОИК Пазарджик Георги Добрев връчи удостоверенията на всички новоизбарни местни управници в община Пазарджик. Те положиха тържествена клетва и подписаха клетвените си листове пред областиня управител. Заседанието беше председателствано от най-възрастния съветник Хари Хараламбиев.
Областният управител поздрави новоизбраните управници в община Пазарджик с фолклорните изпълнения на децата от представителен хор „Гласовете на Орфей“ към Общински детски комплекс Пазарджик.
Своите поздрави към общинските съветници, към кметовете на кметства, и към избирателите отправи кметът на общината Тодор Попов. Той благодари на екипа си за подкрепата и доверието и обеща нови успешни проекти за Пазарджик и общината.
С 22 гласа ЗА общинските съветници избраха адв. Хари Харалампиев за председател на местния парламент в Пазарджик. За другия кандидат – Малина Консулова-Златева, издигната от групата на ГЕРБ, гласуваха 18 съветници. Изборът се проведе с тайно гласуване, като една от бюлетините беше недействителна.

Коментари