Институции Общество

„Клас на месеца“ станаха третокласници от НУ „Никола Фурнаджиев“

Написано от ПЗИНФО

Искаме всички да бъдат добри, единодушни са възпитаниците на София Коларова

 

Трети „б” клас от НУ „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик с класен ръководител София Коларова е победител за март в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

В номинацията си 23-те момичета и момчета споделят, че с гордост биха се нарекли инициатори на добри дела.

„С помощта на г-жа Коларова избираме кауза и с желание се включваме в нея. Дискутираме възможните инициативи, които смятаме, че подобряват атмосферата в нашето училище. Знаем какво представлява доброволчеството и какви са ползите от него – младежите от БМЧК ни обучават в доброволчество.

С помощта на нашите родители и учители взехме участие в събирането на помощи за пострадалите от земетресенията хора в Турция и Сирия. Една от нашите най-хубави и сърцати инициативи е собственоръчно изработените от нас картички и мартенички за децата от Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.
Помогнем ли на някого, усмивки греят и на нашите лица. Хубаво е, когато направим някого щастлив, накараме го да се усмихне, да се почувства значим и специален, хубаво е да подадем ръка и да кажем: „Предай нататък!“ Защото искаме всички да бъдат добри!

С най-голямо удоволствие участваме в Детско полицейско управление, чрез което получаваме знания за опазване на нашия живот и този на приятелите ни, придобиваме умения за справяне в трудни ситуации, учим се да работим в екип, да бъдем дисциплинирани, толерантни, отговорни.“, разказват третокласниците=

„В дългосрочен план, целта ни е да постигнем отговорно общество, което да съблюдава спазването на законите и да предотвратяваме всяка противообществена проява“, допълва класната ръководителка София Коларова.

Класът победител получи плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела и ще ги илюстрират със снимки.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1500 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Коментари