Институции

Класът на месец декември е от ОУ„Любен Каравелов“

Написано от ПЗИНФО

Първи „в” клас от ОУ „Любен Каравелов” в Пазарджик с класен ръководител Костадинка Попова е победителят за декември в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.

Първокласниците приковаха вниманието на журито с видеопосланията, с които са „гостували” онлайн на малчуганите от детска градина „Валентина Терешкова”. В навечерието на Коледните празници реализирали инициативата „Подари книга на дете в нужда” и зарадвали децата от дневния център „Вяра, Надежда и Любов”. Всеки първокласник избрал своя книжка от домашната библиотека, след което със съдействието на мама и татко, книжката била предадена в училището, а после в центъра. Всяка книжка е надписана от детето дарител.
Номинацията на първи „в” клас е придружена от видеопослание и презентация.


„ Желаем да се включим в конкурса „ Клас на месеца”, за да станем част от общността от класове и училища, които показват на дело как децата общуват помежду си без агресия и как могат да бъдат добри с хората. Нашето мото е „Бъди отговорен – направи добро”.
Класът победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела и ще ги илюстрират със снимки.
В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Във времето на социална дистанция натрупването на много добри дела може да се превърне в социална епидемия, убеден е екипът на МКБППМН.

Коментари