Общество

Класът на месеца с нова акция, този път като детски полицаи

Написано от ПЗИНФО

Доброволците от 3 б клас при Детското полицейско управление в Начално училище „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик, с класен ръководител София Коларова, участваха в обучително занятие на деца от Детска градина „Юрий Гагарин” в областния град. Темата на практическото обучение е свързана с безопасността на движението по пътищата. За неговото провеждане бяха използвани възможностите на интерактивен електронен дисплей, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Пазарджик.

На принципа „деца обучават деца” доброволците разкриха пред възпитаниците на трета група „Буратино” основните правила за движение по пътищата, най-често срещаните пътни знаци и начините за безопасно пресичане. Особено внимание бе обърнато на сигналите на светофара. След това третокласниците подпомогнаха малчуганите да оцветят правилно различни рисунки свързани с правилата за движение.

Всичко бе съпроводено с много усмивки, положителни емоции и добро настроение, тъй като част от доброволците от Детското полицейско управление са възпитаници именно на детска градина „Юрий Гагарин.

На обучението присъстваха представители на ОДМВР-Пазарджик, РУО-Пазарджик, директори на други детски заведения в областния град.

Преди дни третокласниците бяха отличени за добрините, които правят като Клас на месеца по инициативата на МКБППМН и община Пазарджик.

Коментари