Институции

Класът на месеца е от НУ“Васил Левски“

Написано от ПЗИНФО

Трети „б” клас от НУ „Васил Левски” в Пазарджик с класен ръководител Аделина Велкушанова е победителят за януари в конкурса „Клас на месеца”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик.
Третокласниците впечатлиха журито с мотивираната си номинация, придружена от видеообръщение и богат снимков материал, илюстриращ разностранните и интересни дейности.

„ Добрините са наш постоянен спътник, защото е важно те да се случват всеки ден, споделят третокласниците. От дълго време събираме пластмасови капачки във връзка с инициативата в помощ на недоносените бебета „Капачки за бъдеще”. В условията на глобална несигурност и тревога, въпреки дистанционното обучение, решихме да зарадваме малките пациенти от Детската онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив. С помощта на родителите ни подготвихме подаръчета, придружени с картичка”.

„Получихме благодарствено писмо от Златина Стойкова, председател на сдружение” Образование и здраве”, за подкрепата, проявената съпричастност и емпатия. Така те се превръщат в бъдещи отговорни личности”, подчертава Аделина Велкушанова.
Класът победител получи плакет, грамота и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела и ще ги илюстрират със снимки.
В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Във времето на социална дистанция популяризирането на добрите дела пред обществеността е необходимо повече от всякога. Няма значение голямо или малко изглежда доброто дело, при него мерки не съществуват, убеден е екипът на МКБППМН.

Коментари