Любопитно Общество Спорт

Карл Люис и Папата с подаръци за изложбата „Личности и събития в българския спорт“, Люис и Стоичков с фен среща в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Легендарният Карл Люис дари свой ценен спомен на вдъхновяващата изложба „Личности и събития в българския спорт“, която е експонирана в Регионален исторически музей – Пазарджик.

Посетителите вече ще могат да видят една от палките на американската мъжка щафета в бягането, която както се изрази самият Люис, по негово време винаги завършваше на първо място.

Папа Франциск пък обогати колекцията с топа на ватиканския тобро, която донесе лично посланикът на България към Светия престол Богдан Паташев.

Новите експонати получиха д-р Денислава Ангелова – председател на УС на Асоциация „Докосни дъгата“ и председателя на МСК“Пазарджик Спортува“ Ренета Камберова, които са инициатори на изложбата.

В залата в РИМ-Пазарджик, разбира се бе и Христо Стоичков, който се срещна с макета си в цял ръст. Изложбата разгледаха още олимпийската шампионка Ивет Горанова, треньорката създала диамантените момичета Весела Димитрова и младите ни надежди за нови успехи в художествената гимнастика, атлети, волейболистите от Хебър. А, както подчерта кметът Тодор Попов, няма друга подобна изложба у нас.

След това феноменалните Люис и Стоичков се срещната със стотици свои фенове и раздаваха автографи в центъра на Пазарджик

Коментари