Избори

Капитанци споделиха проблемите си пред Николай Зайчев

Капитан Димитриево,Пещера

Благоустройство на инфраструктурата, сигурна и удобна среда за живот, запазване и развитие на културното и духовно наследство. Това са трите приоритета, на които залага кандидатът за кмет на пещерското село Капитан Димитриево Пламен Стоев. Той е издигнат от ПП ГЕРБ и има за цел да пребори статуквото в селото. Пламен Стоев обяви акцентите в програмата си на среща, на която гости бяха кандидатът за кмет на община Пещера от ПП ГЕРБ Николай Зайчев и кандидатът за общински съветник Йордан Кавлаков.

След Пламен Стоев, своята програма представи и Николай Зайчев. Пред присъстващите той увери, че това, което трябва да бъде направено за селото и е заложено от Стоев, има място и в неговата програма.

hora_KD

Пред хората на Капитан Димитриево Николай Зайчев разказа цялата история на неосъществения до момента проект за Регионално депо за битови отпадъци. От години живеещите в пещерското село са обгазявани от намиращото се в близост сметище на Пазарджик. Участие на самия Зайчев в проекта е започнало още през 2005 година като заместник-кмет и продължава до момента. Дошлите на срещата научиха и какво се случва в момента- очаква се до дни да бъде направена първа копка на Регионалното депо и след 429 дни то да е готово, а междувременно да е стартирал и процесът за рекултивиране на проблемното сметище.

materiali_KD

След като кандидатът за общински кмет призова хората да не се страхуват и да говорят открито за проблемите си се получи полезен диалог. Те питаха за цената на водата, за проблема с детската градина, която работи с 3 деца, за несправедливото разпределение на дървата за хората в неравностойно положение. Всеки споделен проблем бе разгледан и обсъден заедно с хората, които останаха доволни от експертното обяснение и посочените възможности за разрешаването им, които Зайчев предложи.

В община Пещера ГЕРБ е под №10 в интегралната бюлетина.

Коментари