Избори

Кандидатите на БСП виждат Общината като работодател през следващия мандат

Пазарджик Кандидатската листа за общински съветници на БСП в Пазарджик беше представена на пресконференция днес. Кандидатът за кмет и водач на листата Стоян Парпулов представи първата половина от 41-те кандидати в нея. Той обясни, че листата е изградена от няколко принципа – приемственост, обновление, различни поколения в партията, представители на други ляво ориентирани партии и гражданска квота.

 

„Целта на БСП в Пазарджик е само една – да се повиши качеството на живот на хората в общината, за което е нужна промяна чрез създаване на нов модел на управление в общината. „Сегашните са добре известни – бедност, безработица и ниски доходи. Ние предвиждаме Общината, като социално ангажирана институция да се превърне в работодател. Това е възможно в региона чрез създаване на общинско предприятие, свързано с производството на селскостопанска продукция. Като алтернатива за нови работни места е и подходящата бизнес среда, за да могат предприемачите не само да инвестират, но и да ги създават. Предвижда се, разбира се, Общината да осъществява социалните си функции по осигуряване на социално слабите в сферата на образованието, на благоустрояването. Ние ще положим всички усилия, за да ликвидираме корупционната среда в нашата община – не чрез общи думи и лозунги, а чрез конкретни мерки – прозрачност на сделките и обществените поръчки, пълна прозрачност при търгове и конкурси, използване възможностите на електронното правителство и др.”, допълни Парпулов

Зам.-председателят на столетницата Янаки Стоилов отбеляза, че БСП е първата, която огласява своите кандидати. БСП е и партията, която участва в изборите с ясни ангажименти в няколко направления, включени в националната предизборна платформа – стандарти за лява политика в местната власт, активна икономическа роля на общините, социално ангажирани общини, такива, които създават равни възможности за младите хора и проявяват грижа към възрастните, допълни Стоилов. Регионът е давал достатъчно исторически примери, че оттук са тръгвали усилия, които рано или късно дават резултати. Не всяка борба завършва с победа, но няма победа, която да се постигне без борба, заяви Стоилов.

Ето и първите 20 в листата на БСП за общински съветници с уточнението, че досегашният водач на групата на столетницата в ОбС Йордан Димитров е напуснал по свое желание, но ще остане да помага на партията:

Стоян Парпулов – кандидат за кмет и водач на листата

Илко Савов – досегашен общински съветник, мениджър

Атанас Павлов – адвокат, общински съветник

Сергей Темелков – бизсесмен, Коалиция на предприемачите, общински съветник

Надя Клисурска – юрист, секретар на Община Стрелча, общински съветник

Васил Котев – лидер на младежката структура, историк

Лазар Попов – бивш народен представител и общински съветник

Таня Благова – общински съветник, икономист, педагог

Георги Петров – 29-годишен, лекар, представител на СДП

Христо Бързев – председател на читалището в Мало Конаре, икономист, инженер

Стефка Пенева – административен директор на МБАЛ „Пазарджик"

Гурко Митев – икономист, три мандата кмет на Добровница

Иво Лулчев  – адвокат, представител на „Екогласност”

Маргарита Киричева – художник, общински съветник

Александър Кобаков – икономист, ново лице в листата

Антон Николов – представител на ромската общност

Валентина Гурдева – учител, пенсионер от Паталеница

Красимир Будинов – дългогодишен служител в полицията

Борис Евстатиев – 25-годишен, завършил бизнес-администрация и международен маркетинг

Валя Николова – дългогодишен служител в Общинската администрация в Пазарджик.

Коментари