Избори

ЙОРДАН ТОДОРОВ:НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВАТ СЪРЦАТИ ЮНАЦИ, КОИТО НЕ ОТ СМЪРТ СЕ БОЯТ, А ОТ ПОЗОР ЗА РОДА СИ

Написано от ПЗИНФО

Здравейте, първо искам да благодаря на вас и вашата медия, че откликнахте на желанието ни за медийно отразяване в рамките на предизборна кампания 2024. Колкото и да се стремят да ни пречат, да не ни допускат до широката аудитория, благодарение на медии като вашата, успяваме да достигнем до изборния прозорец и да изразим нашите възгледи по наболели теми и въпроси.

Г-н Тодоров, на 2 юни – една паметна дата в българската история, имаше организирани две събития гр.Пазарджик, не ви видяхме на нито едно от двете. Доколкото си спомням след успешното организиране на „Леденото хоро“ на Йорданов ден бяхте дали заявка, че ще се включите в събитие по случай деня на Ботев?

-Благодаря ви за въпроса. Да наистина на 6 януари, Йордановден, стана един прекрасен празник, запомнящ се с това, че открихме ново стратегическо място за провеждане на културно-масови събития от такъв мащаб, лесно достъпно и сравнително лесно за охрана и обезопасяване. Получи се изключително положително събитие за гражданите на Пазарджик. Благодарение на общия и всеотдаен труд на няколко организации, на момчетата от офроуд клуба на Пазарджик ‘Хеброс’, съвместно с момчетата от Планинска спасителна служба и други местни фирми и съграждани, за което заявявам едно голямо Благодаря.

Относно втората част на въпроса Ви на 2 юни се навършиха 148г. от гибелта на воеводата-революционер Ботев. Лично за мен това е един от най-тъжните дни от нашия исторически календар. Ден, в който цяла България стои мирно, кротко и пази минута мълчание. Ден на повсеместни поклонения в памет на загиналите в боя за свободата ни. Беше ми малко странно точно този ден да го прекарам в песни и танци. Предпочетох да отбележа денят на Ботев в родния му град Калофер заедно с приятели и екипа на Гражданско движение Център.

Искам само да вметна ,че непосредствено преди този ден, както всички знаем отпразнувахме друг не по-малко значим ден, този на нашите деца- 1 юни, Денят на детето. Позволих си мислено да премахна границата между тези два дни -1 юни ден на детето и 2 юни ден на Ботев, и ги обединих в едно изречение НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВАТ СЪРЦАТИ ЮНАЦИ, КОИТО НЕ ОТ СМЪРТ СЕ БОЯТ, А ОТ ПОЗОР ЗА РОДА СИ!

Колко прости и ясни думи казани преди столетия и колко лесно приложими и съотносими в днешно време, време в което живеем. Човек разбира как трябва да обича, възпитава и отглежда децата си, в следствие на което, е написал формулата за правилното развитие и просперитет на страната си. Замислих се кога за последно седнахме на масата заедно с децата си и в няколко изречения споменахме думи като – Род, Родина, Татковина. Думи казани без телефони, без майн крафт, без Тик ток. Много бързо разбираме в какво се е превърнала заобикалящата ни среда, как диагнозата екранни деца, намира все по широко приложение. Как благодарение на дългогодишното, меко казано неправилно управление на страната ни, целенасочено се атакува и обезличава Българския дух. Разбираме, че е време да се осъзнаем, да се събудим. Както тогава, така и сега свободата не идва даром, тя се извоюва, ако стоим и чакаме някой друг да ни я поднесе, нещата не биха могли да се случат, или дори и да се случат вкуса от победата няма да е този който трябва. Дори и в съвременните закони пише следното-„Действие или бездействие извършено виновно“. Нека не търсим вината в децата си, а вместо това се осъзнаем и променим бездействието си, апатията си, възгледите си.

За да поднесеш венец с цветя на монумента на Ботев в гр. Калофер трябва да изкачиш не малко стъпала. Изкачвайки големите каменни стълби, с колегите и приятели от Център осъзнахме едно, че стълбите се метат от горе на долу, не може да изметеш стълби от долу на горе. Всички ние от коалиция Център се обединихме около тези слова написани от изстрадалия български народ във вид на народна поговорка, отново показваща ни друга формула за правилно и успешно управление на страната ни. Разбираме колко важно е по често да се вслушваме в думите пренасяни от поколение на поколение.

– Г-н Тодоров говорите за изчистване или измитане на сегашното управление на страната, но ще можете ли да го постигнете, ще можете ли да прескочите 4- процентовата бариера? Вие дори не присъствате в социологическите проучвания?

– Както казах в началото на разговора ни, всячески сме спирани и тенденциозно видимо изолирани, в малкото телевизионни предавания с дебати по предизборната кампания виждате за какво арогантно държание става въпрос. Дори така наречените социологически агенции си позволиха, без да споменавам имена, да си поискат пари, за да ни сложат картата на политическия радар. Все едно сме на пазара-дай 40лв ние ще ти дадем 1кг. Ядки, примерно. Недопустимо и меко казано вулгарно към гражданите е това. Единственото, което постигат, е да ни увеличат хъса за работа, за да се докажем и след това като сме парламентарно представена група да им потърсим сметка. Сякаш не е проверимо дори и сега на сайта на ЦИК, че през 2021г в Пазарджик постигнахме резултат от 3,85%, но това никой не го казва. Сега редиците ни са много по – стройни, с всеки изминал ден обикаляйки по места, хората припознават в нас решението на задачата за правилното управление на страната.

Всеки един от листата се е доказал като умения и експертност в неговата сфера, благодарен съм, че като областен координатор на коалиция Център имам честта и удоволствието да работя с такива хора и дългогодишни приятели. Ще прозвучи жаргонно, но всеки един би скочил в огъня за другия. Обединени сме около идеята за Център, работим с чисти сърца за правилното развитие на нашите родни места.

Само екипната и отборна работа може да доведе до положителен резултат, начело с г-н Божков ние сме една добре смазана машина и чудесен отбор.

-Г-н Тодоров вече сме на финала на предизборната кампания, каква стратегия имате и планирате ли някакви събития.

За нас предстоят 3-4 много важни дни в които ударно и в синхрон с останалите структури, ще преминем през възможно най-много населени места, ще бъдем изключително активни в социалните мрежи и медии, за което се надявам, че отново ще съдействате, така че очаквайте включване.

На читателите пожелавам да бъдат здрави и на 9 юни с номер 8.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

 

Коментари