Институции Общество

И в нашата област превозите ще спрат на 13 януари

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

В понеделник 13 януари, във връзка с планираните протестни действия на превозвачите на територията на страната, в редица общини и прилежащите към тях населени места ще бъде преустановен обществения превоз на пътници. Няма да бъдат изпълняванати маршрутните разписания на превозите с автобуси от и до посочените населени места, както и международните превози.
По информация от Конфедерацията на автобусните превозвачи и Камарата на автобусните превозвачи, които изпратиха писма до НСОРБ, се планира протестните действия да продължат до поемането на ангажименти с конкретни срокове и предприемане на конкретни стъпки от страна на правителството за решаването на поставените от транспортните фирми проблеми.
В пазарджишка област до момента спиране на превозите е заявено за Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Батак и Велинград, съобщиха от Телемедиа.
Припомняме, че превозвачите поискаха оставката на регионалния министър Петя Аврамова заради приетите тарифи за толсистемата, въпреки поисканите от тях и въпреки обсъжданията в експертния съвет към регионалното министерство. По думите им, превозвачите и потребителите ще пострадат шоково от толсистемата. Към протеста на автобусните превозвачи на 13 януари ще се присъединят и тези на международните товарни превози.
Според превозвачите проблем с толсистемата ще имат потребителите, след като превозвачите се наложи да поискат промени в договорите с общините за превоз на пътници.

Коментари