Общество

Искра Михайлова ще е следващият лектор в ПГ“Иван С. Аксаков“

Пазарджик

Председателят на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент Искра Михайлова, ще бъде гост – лектор на учениците – младши посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”- Пазарджик, на 06 март 2018 г. (вторник) от 12,30 часа, в поредната инициатива „Коридорът е Европа”.

В рамките на един учебен час, учениците и Искра Михайлова ще дебатират заедно по темата „Моята България, моят регион, моята Европа, нашето бъдеще”, по седми доклад за икономическото, социално и териториално сближаване. Младшите посланици на Европейския парламент от ПГ „Иван  С..Аксаков” ще имат възможност от първо лице да се запознаят с работата на европейските народни представители и да проведат симулация на заседание на Европейската комисия по регионално развитие по седмия доклад за сближаване.

Инициативата е част от Програмата „Училище посланик на Европейския парламент” на Информационното бюро на ЕП в България. През септември Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков” бе избрана сред 140 училища от цялата страната и стана едно от 30-те Училища посланици на Европейския парламент в България.

 Учениците младши посланици от училището бяха избрани от съучениците си чрез преки ученически избори, по правилата на Изборния кодекс. Проведените до момента инициативи и разяснителни кампании от учениците, наредиха ПГ „Иван С. Аксаков” – Пазарджик в топ четири на училищата посланици на ЕП в страната, след изготвените междинни оценки на изпълнението на дейностите по Програмата.

 

Коментари