Криминално

Инциденти: Откраднаха и потрошиха странични огледала на няколко автомобила

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик. Автоапаши откраднали страничните огледала на два автомобила са установени и задържани от служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. В петък в участъка бил получен сигнал от 44-годишен жител на квартала. Той съобщил, че от паркираните пред жилищния блок където живее джип „Порше“ и лек автомобил „Мерцедес“ липсват страничните огледала. Те били изкъртени от неизвестни апаши, който ги откраднали.

Екипи от участъка незабавно предприели оглед и издирвателни действия „по горещи следи“. Не след дълго в тяхното полезрение попаднали и извършителите на посегателството. Оказало се, че това са двама мъже на 24 и 34 години, и двамата от същия квартал. Откраднатите огледала са открити и иззети , а по случая е образувано бързо производство.

Мало Конаре. Криминалисти от РУ-Пазарджик заловиха трима тийнейджъри заради извършена от тях вандалска проява. В средата на февруари в полицейското управление на областния град била депозирана жалба от 30-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре.

Младият мъж съобщил на органите на реда, че неизвестни са потрошили страничните стъкла на паркираните пред къщата му два леки автомобила „БМВ“. С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Така след близо едномесечно разследване те установили, че автори на посегателството са трима 18-годишни тийнейджъри. Единият от тях е жител на същото село, вторият е от Пазарджик, а третият от Септември. Спрямо тях е образувано досъдебно производство.

Коментари