Институции Любопитно Общество

Инвестиция за милиони и стотици работни места – отвори врати търговският парк на Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

В Пазарджик днес отвориха врати нови 9 магазина от първия етап от изграждането на търговски комплекс Holiday Park. Лентата прерязаха кметът на общината г-н Тодор Попов и г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” – инвеститор в мащабния проект.

Кметът Тодор Попов акцентира, че инвеститорите са вложили в Пазарджик милиони левова, а с последната си инвестиция са открили и нови 350 работни места.

„Постарахме се да направим нещо по-различно от всички останали в сферата на ритейла като осветление, витрини, достъпна среда. В рамките на няколко месеца в целия паркинг ще има над 100 дървета“, каза пък Тодор Белчев по време на откриването.

Ритейл паркът ще включва общо 20 магазина от известни български и световни марки и е първият от подобен тип в България. Комплексът е с богато озеленяване, паркинг с над 400 места и ще се простира на близо 34 000 кв.м. След завършване на втория етап от проекта застроената площ с магазини, включително тази на Технополис и Практикер, ще достигне 23 000 кв. м. и ще бъде най-големият търговски комплекс в региона.

Коментари