България Избори

Илияна Йотова беше в Пазарджик

Пазарджик

България няма нужда от политиканстване, а от това да се чувстват сигурни българските граждани, да имат бъдеще и перспектива, да не обезлюдяват българските региони. Това заяви кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова в Пазарджик, където повече от двеста души я посрещнаха, за да и пожелаят успех. Според нея в Европа и България има остър дефицит на лидери, на хора, които могат да поемат отговорност, които да си подадат ръка и въпреки различията да помислят как живеят българските граждани и какви са решенията.

България повече отвсякога има нужда от силен човек, отстояващ националните интереси и в лицето на ген. Румен Радев ние видяхме този човек, за когото думички като „чест” и „достойнство” имат съдържание, посочи Илияна Йотова. Необходимо е човекът, който по нашата Конституция представлява България в международните отношения, да бъде истински лидер, да може да каже „не, това за моята страна не е добре, да търсим други решения”, допълни тя. Илияна Йотова изрази позицията си, че имаме задачата да се обявим категорично като държава против санкциите срещу Русия. До този момент не само че България не се е обявила против тези санкции, а казват, че тези санкции трябва да останат, отбеляза кандидатът за вицепрезидент.

Тя посочи, че през 2015 г. двустранният стокообмен на България с Русия е намалял с 35%, като износът за там е спаднал с 38  %. Тенденцията на спад продължава и през 2016 г., като за първото тримесечие той е 37% спрямо предишната. „В подобно състояние са и други европейски държави. Налагането на санкции срещу Русия и съответният отговор на Русия към европейските държави накара много земеделци в Европа да фалират, малките и средните предприятия да пострадат. Тогава какъв е интересът на страната ни да поддържаме тези санкции. Искаме да променим това.”, заяви кандидатът за вицепрезидент.

Вярвам, че двойката ген. Румен Радев и Илияна Йотова ще защитава интересите на България пред света и ще работят за авторитета на страната ни, пожелавам успешна кампания и тя ще е такава, когато всички заедно се борим за победата, каза художничката Маргарита Иванова, която е част от Инициативния комитет в подкрепа на двойката. В срещата участваха също народният представител от БСП Лява България Димитър Димитров, областният председател на БСП Йордан Младенов, общинският председател на БСП – Пазарджик Гурко Митев.  Илияна Йотова се срещна и с младежи от област Пазарджик. Ще разчитам на вас, искам вашият глас да бъде чут и да сте част от нелеката битка, която ни предстои,защото вие сте бъдещите лидери на България, каза тя. От своя страна младежите и подариха ръчно изработени цветя от хартия в цветовете на българското знаме с пожелание да работи да България и младите хора.

 

 

 

 

 

 

Коментари