Институции Общество

Изписаха здрава първата пациентка с коронавирус в областта

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик
Първата пациентка с доказана диагноза COVID- 19 в Пазарджишка област бе изписана от областната болница. 72 -годишната жена бе приета в Инфекциозно отделение на МБАЛ -Пазарджик на 21 март. Към момента на изписването тя е в добро състояние, без оплаквания. Състоянието е стабилно, а рентгенологичното изследване показа обратно развитие на възпалителните промени. При физикален преглед не се установяват отклонения, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева. Изследването за наличие на нуклеинова киселина на коронавируса в изпратения материал до Националната референтна лаборатория, е дал двукратно отрицателен резултат.
„Благодаря на пациенката за доверието да я лекуваме. Това значи много за нас и ни дава увереност, че ще се справим с това заболяване“ , допълни още д-р Пишмишева.
Тя съобщи още, че състоянието на останалите трима болни е стабилно, но тяхното лечение ще е по-продължително предвид придружаващите заболявания.
На лечение в отделението остават друга 72-годишна жена от Пещера и 77-годишния и съпруг, които също са с потвърдени проби за коронавирус. В отделението ще остане на лечение и приетият в неделя вечерта мъж от Пещера, чиято първа проба е отрицателна.

Коментари