Култура

Изложба, празник на Тортата и концерт на Ансамбъл „Българе” за 130-годишнината от Съединението

Пазарджик Кметът на Община Пазарджик ще вдигне знамето на Република България и ще поздрави жителите и гостите на града на 6-ти септември, когато се навършват 130 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

 

Церемонията за празника ще се състои на пл. „Константин Величков”. Програмата ще започне в 10,30 ч., с изпълнения на Духова формация към Симфонично-оперетно дружество и ще продължи с празничен концерт на представителен танцов състав „Чудесия” към Младежки дом и Ансамбъл за народни песни и танци” Пазарджик”.

Проявите, посветени на Съединението предвиждат откриване на изложба „Пазарджик, Съединението и неговата защита”, която се организира от Регионален исторически музей на 4-ти септември от 17,30 ч. в Изложбена зала. 

На празника е посветен и концертът на ансамбъл „Българе”-  „Това е България”, който ще се проведе на 7-ми септември от 19,30 ч. на пл. „Константин Величков”.

 

Концертът на ансамбъл „Българе” е подарък за жителите на община Пазарджик за най-добро представяне в инициативата „Да подкрепим българското”, където Пазарджик спечели с най-дългото хоро, организирано от Фестивала на изкуствата „Арт идея – арт алея”.

Сн. архив

Коментари