Криминално

Иззеха близо 80 килограма марихуана от скрита край път оранжерия

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Добре оборудвана и прикрита оранжерия за отглеждане на марихуана бе открита и унищожена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, съобщава пресцентърът на полицията в града. Това е станало в понеделник по време на специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Служители от сектора извършили претърсване в имот, намиращ се в местност край Пазарджик, където намерили оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана. Вътре те открили общо 69 стръка канабис във фаза готова за бране и последваща обработка. Общото тегло на иззетата дрога е близо 80 килограма зелена листна маса. Съоръжението било добре прикрито далеч от преминаващия наблизо път недалеч от голямо промишлено предприятие. В хода на реализацията са задържани Г. Г. (55г.) от пазарджишкото село Синитово, А. Р. (33г.) от село Цар Асен и К. Б. (21г.) от Пазарджик.

В къщата на Г.Г., който е стар познайник на криминалистите, били открити още три полиетиленови пликчета с близо 51 грама суха листна маса, която също се оказала марихуана. Цялата намерена дрога е иззета, а тримата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо тях са образувани досъдебни производства.

Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната им дейност под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Коментари